Gepest op het werk

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
208
Afmetingen: 
215x145
Verschijningsdatum: 
07/02/2023
EAN: 
9789401487108
Nur-code: 
Mens en maatschappij algemeen
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Gepest op het werk

Herken, bespreek en voorkom pestgedrag op de werkvloer
  • Pesten kost stukken van mensen

'E-mails bleven onbeantwoord, telefoons werden niet opgenomen, ik werd niet uitgenodigd voor vergaderingen. Op een dag stond er ineens een man in mijn kantoor die zijn contract kwam tekenen. Ik viel compleet uit de lucht. Ze hadden het niet nodig gevonden mij te betrekken bij de aanwerving van een nieuwe medewerker… voor mijn eigen team.'

Pestgedrag beperkt zich niet tot de speelplaats. Ook volwassenen pesten, en dat gebeurt het vaakst op de werkvloer. Ondanks telewerk blijft het aantal pestdossiers toenemen. Meldingen gaan van agressie en roddels tot meer subtiele vormen van uitsluiting. Collega's die opzettelijk informatie voor je achterhouden, leidinggevenden die zinloze taken voor je verzinnen, een whatsappgroepje waar jij als enige geen weet van hebt.

Na een decennialange carrière werd auteur Rita Gielen het slachtoffer van pesterijen op haar werk. Met dit boek trekt ze aan de alarmbel. Uit angst voor de gevolgen vragen gepesten niet of niet vroeg genoeg om hulp. Ze worden ziek, vallen uit en kampen jaren later nog met stressklachten. Samen met professor in de arbeidsgeneeskunde Lode Godderis gaat Rita op zoek naar de oorzaken en de gevolgen van pesten op het werk. Ze brengen hulplijnen in kaart en doen concrete aanbevelingen voor een beter preventief pestbeleid.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Over de bijwerkingen van het doktersbriefje
Prijs:25,99
Subtitle: 
Wat je moet weten
Prijs:29,99
Prijs:22,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

E-book ean

iBookstore