Geheim België

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
416
Afmetingen: 
240x156
Verschijningsdatum: 
23/06/2020
EAN: 
9789401458191
Nur-code: 
Vaderlandse geschiedenis
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
2

Geheim België

De geschiedenis van de inlichtingendiensten 1830-2020
  • De verborgen geschiedenis van de Belgische geheime diensten

De Belgische geheime dienst is even oud als het land zelf en, na die van het Vaticaan, zelfs de oudste inlichtingendienst ter wereld. De Staatsveiligheid en haar militaire tegenhanger speelden achter de coulissen een cruciale rol in de markantste, bangste en duisterste momenten van de Belgische geschiedenis, maar juist vanwege het geheime karakter bleef de erkenning ervoor meestal uit. Dit nieuwe referentiewerk licht een tip van de sluier op.

Geheim België ontvouwt voor het eerst het krasse verhaal van twee geheimzinnige diensten met een lang en soms omstreden verleden, vanaf de campagne tegen het 'Hollandse gevaar' in de jaren 1830 tot de huidige strijd tegen buitenlandse spionage en terreur.

Auteur Kenneth Lasoen, historicus en docent inlichtingenstudies aan de universiteiten van Gent en Antwerpen, maakt gebruik van nooit eerder vrijgegeven bronnen, dringt door tot de wandelgangen van de Belgische intelligence, en laat een geheel nieuw licht schijnen op de politieke geschiedenis van het land. Hij brengt niet alleen het historische verhaal, maar maakt ook de balans op van het actuele veiligheidsbeleid en de uitdagingen voor de 21ste eeuw.

Prijs:24,99

Gratis verzending vanaf € 25 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Uitverkocht

E-book ean

iBookstore