Felix Zoekt Geluk
Voorleesverhalen voor de allerkleinsten

Geluksexpert Leo Bormans schreef voorleesverhalen voor jonge kinderen (en hun ouders of leerkrachten) over wat je echt gelukkig maakt. Je vindt vragen om met je peuter in gesprek te gaan, en praktische tips om samen te knutselen bij elk thema.

 

 

Felix beleeft samen met zijn zus Gloria, zijn beste vriend Ami en zijn mama kleine en grote avonturen. Felix zoekt geluk is een ‘knusselboek’: bij elk verhaal staan tips voor thuis om te knuffelen, knutselen en met de peuter in gesprek te gaan. Perfect voor thuis en in de kleuterklas. De beelden van de jonge illustratrice Rosalien Helsen zijn bijzonder innovatief en spreken op een persoonlijke manier de allerjongsten aan.

Zingen - Helpen - Zoeken

Drie nieuwe voorleesverhalen voor jonge kinderen over wat je echt gelukkig maakt: bijvoorbeeld samen zingen, elkaar helpen, zoeken en ontdekken wat waardevol is.
 

Spelen - Lachen - Kiezen

Spelen en je fantasie gebruiken, emoties delen en lachen, even nadenken en keuzes maken. Felix beleeft samen met zijn zus Gloria en zijn beste vriend Ami kleine en grote avonturen. Geluk vind je immers niet in ‘dingen’ maar in ‘mensen’.
 

Volg hier het gratis webinar van Leo Bormans over Felix zoekt Geluk (15’)

Auteur Leo Bormans over 'Felix zoekt geluk'

Leo Bormans over de boekenreeks Felix zoekt Geluk

Felix zoekt gelukt - The making of

‘Wij kunnen heel veel van kinderen leren
als het gaat over gelukkig en hoopvol in het leven staan’.

Leo Bormans

 

Ouders en leraren die met de kinderboeken rond geluk werken, melden steevast dat zij geschrokken zijn over de gesprekken die na de verhalen volgen én dat ze dankzij de verhalen ook zelf veel geleerd hebben over de essentie van geluk. Ze zeggen vaak dat ze hierdoor zelf veranderd zijn én dat de relatie met de kinderen er op vooruit is gegaan. Werken rond geluk creëert een aangename, positieve sfeer waarin veel meer mogelijk is dan we op het eerste zicht denken. Dat kan nu ook samen met de allerkleinsten.

Lesbrief

Deze lesbrief breidt de mogelijkheden van de verhalen uit naar de klas: hoe kan je dit boek in een klascontext gebruiken om met kinderen na te denken, te praten en te werken rond ‘geluk’?

Posters

Op zoek naar een leuke poster voor thuis of in de klas? Je kan er 4 downloaden via de knop hieronder en uitprinten of opvragen bij onze marketingafdeling.

Over auteur Leo Bormans

Leo Bormans is expert in geluk en reist de wereld rond als ‘Ambassador of Happiness & Quality of Life’. Hij heeft een Master in Talen en Wijsbegeerte. Leo Bormans is Distinguished Lecturer in Happiness Research aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam en is auteur van internationale bestsellers als The World Book of Happiness en The World Book of Hope.

Die heeft hij vertaald voor kinderen in de succesvolle reeks Geluk voor Kinderen. Nu neemt hij ook de allerkleinsten mee in de universele zoektocht naar geluk.

www.leobormans.be

 

Over illustratrice Rosalien Helsen

Rosalien Helsen studeerde in 2019 af aan Sint Lucas Antwerpen met een master grafisch ontwerp. Sindsdien werkt ze als illustrator en motion designer en maakt prentenboeken, editorial illustraties en animaties.

www.rosalienhelsen.com

Meer geluk voor kinderen

Ben je op zoek naar meer rond het thema geluk? Ontdek hieronder alle boeken in de reeks 'Geluk voor Kinderen' en het spel 'De Geluksvogels'.