Digitalis - Thierry Geerts

 

NL | FR | EN

 

Het Boek   |   Video   |   Events   |   Thierry Geerts

Homo Digitalis

Hoe digitalisering ons meer mens maakt

Maak jij je ook zorgen over de razendsnelle digitalisering en haar invloed op de gezondheidszorg, de klimaatverandering of het opkomende populisme? Technologische innovaties reiken nochtans ook oplossingen aan voor de uitdagingen waar we voor staan. Daarom staan we op een kantelpunt in de geschiedenis.

 

Het boek: Homo Digitalis

Thierry Geerts, topman van Google België en Luxemburg, kijkt naar de gevaren én de kansen van de digitale revolutie.

Zijn conclusie is helder: de technologie is neutraal, het is aan de mens om er bewust en zelfzeker mee om te gaan. Doen we dat, dan zal de digitalisering ons gelukkiger maken, met meer tijd voor creativiteit, diepgang, zorg en de zaken die er écht toe doen. Dan worden we meer mens. Dan ontpopt de homo sapiens zich als homo digitalis.

€ 19,99 |152 pagina's | Paperback | Meer info

Homo Digitalis - Hoe digitalisering ons meer mens maakt

Elke nieuwe technologie gaat gepaard met enerzijds grote verwachtingen en anderzijds grote vrees. Thierry Geerts brengt de digitale revolutie tot haar ware proporties terug en toont dat we de impact van de technologie zelf in handen hebben: technologie wordt wat wij ervan maken. Weinigen zijn beter geplaatst dan de auteur om zowel het potentieel, de opdracht als de verantwoordelijkheid die ieder van ons wacht, helder te duiden.

Caroline Pauwels, VUB-rector

 

'Diegenen die moeilijke materie makkelijk en vlot uitleggen, snappen het echt. Thierry Geerts geeft ons een heerlijk spiekbriefje voor de spannende digitale toekomst. Hij houdt een sterk pleidooi voor een open geest en een hands-on-mentaliteit tegenover technologie. En laat dat nu net eigenschappen zijn die we vandaag meer dan ooit nodig hebben!'

Kamal Kharmach, comedian

Nadat Digitalis de contouren van de nieuwe digitale wereld tekende, beschrijft Homo digitalis hoe we ons die kunnen toe-eigenen opdat de digitalisering ten gunste zal zijn van de mensheid. Maar in plaats van koste wat het kost te willen overtuigen, plaatst Thierry Geerts de zaken in perspectief. Met grote vakkennis leidt hij ons daarbij langs tal van baanbrekende initiatieven die vaak door startups en bedrijven in België zijn ontwikkeld.

Alain Gerlache, journalist

 

Dit boek had op geen beter moment kunnen verschijnen. Verandering kan voor velen eng zijn, maar het brengt vooral veel opportuniteiten met zich mee. Thierry Geerts legt fantastisch uit hoe Digitalis een inclusieve plek kan zijn waar sociale mobiliteit en gelijkwaardigheid vanzelfsprekend zijn. Het is nu aan onze ondernemers, beleidsmakers en elk van ons om een tandje bij te schakelen en resoluut voor de digitale toekomst te kiezen. 

Yasmien Naciri, ondernemer en marketeer

 

 

Thierry Geerts

Thierry Geerts staat sinds 2011 aan het hoofd van Google België, het bedrijf dat intussen veel meer is dan alleen een zoekmachine. Hij studeerde af aan de VUB als Solvay Business Ingenieur en stond al snel aan het hoofd van een industriële wasserij. Bij de opkomst van het internet midden jaren 1990 ging hij aan de slag bij VUM, uitgever van onder andere De Standaard en Het Nieuwsblad, waar hij verschillende directiefuncties bekleedde.

Van zijn boek Digitalis (2018), waarin hij de krijtlijnen van een digitale wereld trekt, werden ondertussen al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. 

Thierry Geerts op jouw event

Wil je een lezing organiseren met Thierry Geerts? Neem vrijblijvend even contact op met hem!

(Voorwaarden af te stemmen met de auteur, inclusief een minimumafname van 100 exemplaren van het boek)

Het vorige boek van Thierry Geerts: Digitalis

Dit uitdagende boek is een krachtig pleidooi om in deze tijden van digitalisering de angst opzij te schuiven en de vooruitgang te omarmen.

€ 24,99 | 280 pagina's | Paperback | Meer info