De winstparadox

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
336
Afmetingen: 
240x155
Verschijningsdatum: 
15/02/2022
EAN: 
9789401483384
Nur-code: 
Economie en bedrijf algemeen
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

De winstparadox

Waarom de macht van supersterbedrijven onze economie ondermijnt
  • Waarom de monsterwinsten van supersterbedrijven ons armer maken

Waarom moeten we 1200 euro betalen voor een iPhone die slechts 300 euro kost? Omdat enkele grote bedrijven, zoals Apple, AB Inbev, Zara of Amazon veel te dominant zijn geworden. Het zijn forten geworden met een brede, diepe slotgracht eromheen. De ongeëvenaarde technologische vooruitgang heeft die innoverende bedrijven ook toegelaten de concurrentie te fnuiken. Dat maakt dat zij de prijzen van hun producten kunstmatig hoog kunnen houden en grote winsten kunnen genereren. Maar daardoor is er minder productie, vervolgens minder vraag naar banen en zo ontstaat een neerwaartse druk op de lonen.

Deze evolutie is funest voor heel velen. Kleine bedrijven hebben het moeilijk om te overleven en mensen die minder hooggeschoold zijn gaan erop achteruit. Hun reële lonen zijn vandaag de dag lager dan veertig jaar geleden. Ze verloren dus aan koopkracht en dat leidt onvermijdelijk tot sociale onrust.

Eeckhout pleit voor een onafhankelijke competitie-autoriteit, liefst wereldwijd, die de middelen krijgt om de marktmacht van de supersterbedrijven binnen de perken te houden.

Prijs:29,99

Gratis verzending vanaf € 20 (Benelux)
Binnen 1-2 werkdagen in huis

Beschikbaarheid:

Binnenkort leverbaar

E-book ean