De tweede vervreemding

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
256
Afmetingen: 
0x0
Verschijningsdatum: 
26/03/2019
EAN: 
9789401459044
Nur-code: 
Mens en maatschappij algemeen
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

De tweede vervreemding

Het tijdperk van de wereldwijde samenwerking
  • Waarom een wereld waarin iedereen samenwerkt geen utopie hoeft te zijn

Voor de tweede keer in onze geschiedenis heeft technologie onze manier van samenleven radicaal veranderd. Na de 'eerste vervreemding', die er kwam als gevolg van de exponentiële bevolkingsgroei na de landbouwrevolutie, voltrekt zich nu een 'tweede vervreemding': de groepen waarin we samenleven staan niet langer los van elkaar. Door de globalisering zijn ze steeds meer met elkaar versmolten. Om wereldproblemen zoals klimaatverandering of overbevolking aan te pakken, moeten we voor het eerst op wereldschaal samenwerken.

Gelukkig is de mens geprogrammeerd om samen te werken. Het zit in zijn natuur. Maar om wereldwijd samen te werken moet hij wel voorbij gaan aan zijn aangeboren 'tribalisme'. De huidige politieke contegt waarin vrijbuitersgedrag hoogtij viert, toont dat dat niet eenvoudig is. Michael Vlerick argumenteert dat er wel degelijk een weg is, dat efficiënt en legitieme wereldwijde samenwerking geen naïeve droom is.
Meer nog, de tijd is er rijp voor. De mens kan voor het eerst in de geschiedenis haar evolutie in eigen handen nemen. We moeten die kans grijpen en een nieuw globaal sociaal contract in het leven te roepen.
Een wereldwijd samenwerkingsmodel waarin burgers het écht voor het zeggen hebben.

Prijs:€ 22,99

Beschikbaarheid:

Binnenkort leverbaar

E-book ean