De grote Van Eyck atlas

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
192
Afmetingen: 
260x200
Verschijningsdatum: 
08/12/2020
EAN: 
9789401445887
Nur-code: 
Reisgidsen Europa
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

De grote Van Eyck atlas

  • OMG! Van Eyck was here!

Het belang van Jan Van Eyck voor de kunst in de 15de eeuw en daarna kan niet overschat worden. Met zijn oog voor detail en technische onderlegdheid zet hij een standaard die nooit geëvenaard zal worden. Dankzij dat uitzonderlijke talent komt de meester algauw in de gunst van vorsten en mecenassen.

Over het levenspad van Jan Van Eyck is niet veel bekend, maar dat hij veel onderweg is, staat buiten kijf. De schilder woont en werkt in het bruisende Brugge. Hij verblijft ook in Den Haag, Rijsel, Doornik en Gent. In opdracht van de Bourgondische hertog Filips de Goede reist hij mogelijk naar het Heilig Land en gaat hij in Portugal de toekomstige echtgenote van Filips portretteren.

De twintig schilderijen die Jan Van Eyck nalaat, zijn evenveel puzzelstukken waarmee De Grote Van Eyck Atlas dat nomadische bestaan van de Vlaamse meester wil reconstrueren. In het spoor van Jan Van Eyck voeren verrassende wandelroutes je zo naar zijn 15de-eeuwse wereld. De Grote Van Eyck Atlas is rijkelijk geïllustreerd met foto's en kunstreproducties.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
The Great Atlas of the Old Flemish Masters
Prijs:€ 25,99
Subtitle: 
100 routes langs en door de mooiste steden van België
Prijs:€ 39,99
Subtitle: 
De 50 mooiste fietsroutes in Wallonië
Prijs:€ 25,99

Pagina's

Prijs:€ 25,99

  Gratis verzending vanaf € 20 (Benelux)
  Binnen 1 - 2 werkdagen in huis

Beschikbaarheid:

Binnenkort leverbaar