De Grote van Eyck Atlas

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
192
Afmetingen: 
250x205
Verschijningsdatum: 
15/12/2020
EAN: 
9789401445887
Nur-code: 
Reisgidsen Europa
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

De Grote van Eyck Atlas

  • OMG! Van Eyck was here!

Jan van Eyck (+/- 1390-1441) is in de vijftiende eeuw een van de grootste vernieuwers die de schlderkunst ooit gekend heeft. Dankzij zijn oog voor detail en enorme technische vaardigheid oogsten zijn schilderijen tot op de dag van vandaag grote bewondering van kunstkenners en -liefhebbers.

De hoge kwaliteit van het werk van Jan van Eyck wordt mede verklaard door zijn openheid naar de wereld. In de bruisende handelsstad Brugge maakt hij kennis met nieuwe ingrediënten en materialen die daar van heinde en ver aangevoerd worden. Hij experimenteert er volop. Zelf reist de meester naard het diepe zuiden en waarschijnlijk naar het Midden-Oosten. Hij doet er als aandachtig toeschouwer menig indruk open verwerkt die in zijn schilderijen.

In De Grote van Eyck Atlas reis je in het spoor van Jan van Eyck naar de plaatsen die hem gemaakt hebben tot de inspirerende kunstenaar die hij was. Van het kleine Maaseik tot de paleizen van de grote vorsten uit die tijd. Dankzij het vele oude en nieuwe kaartmateriaal en de inspirerende routes wandel je als het ware zelf mee op het levenspad van de meester.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Adviesprijs:49,99
Prijs:24,99
You save:-50%
Subtitle: 
The Great Atlas of the Old Flemish Masters
Prijs:25,99
Prijs:25,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)