Désiré Collen, biotechpionier

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
342
Afmetingen: 
250x180
Verschijningsdatum: 
01/06/2018
EAN: 
9789401453530
Nur-code: 
Mens en maatschappij algemeen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Désiré Collen, biotechpionier

  • Levensverhaal van baanbrekende wetenschapper en ondernemer

Hoe red je wereldwijd 400.000 haperende harten?
Hoe werd Vlaanderen een bloeiende biotoop voor biotech?
Hoe ontpopte de KU Leuven zich tot een topuniversiteit?

Baron Désiré Collen ontdekt in de jaren 1980 t-PA, een geneesmiddel tegen hartinfarcten, en redt daarmee het leven van talloos veel mensen. Het wordt het begin van een lange zoektocht naar nieuwe medicijnen.

De Leuvense professor Collen is ook ondernemer. Met de opbrengst van zijn ontdekking bouwt hij samen met enkele andere wetenschappelijke toppers de biotechnologische industrie uit in Vlaanderen en België. Hij belichaamt de 'ondernemende universiteit', waar niet alleen kennis wordt overgedragen, maar waar die kennis ook wordt omgezet in octrooien en in bedrijven. Daartoe draagt Collen bij met zijn investeringsfonds Fund+ en zijn Stichting die tot in lengte van dagen wetenschappelijk onderzoek zullen financieren.

In deze biografie herbeleef je de pioniersjaren van het biotechnologisch onderzoek met de allereerste toepassingen van de moderne genetica. Het is een verhaal van stimulerende successen én van motiverende mislukkingen. Professor Collen kan studenten,artsen en paramedici, wetenschappers, onderzoekers en ondernemers inspireren om, onverdroten, de lat steeds hoger te leggen.

Prijs:39,99

Stuur me een e-mail wanneer dit product opnieuw beschikbaar is.

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Tijdelijk uit voorraad