Broers en zussen van speciale en gewone kinderen - Herziene uitgave

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
240
Afmetingen: 
240x170
Verschijningsdatum: 
20/04/2021
EAN: 
9789401475365
Nur-code: 
Psychologie algemeen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Broers en zussen van speciale en gewone kinderen - Herziene uitgave

  • Lees over de impact van onze meest langdurige relatie, de broer-zusrelatie

Ten minste een derde van alle kinderen groeit op als broer of zus van een kind met lichamelijke of psychische problemen, of met verstandelijke, motorische of zintuiglijke beperkingen. Het boek begint met een overzicht van de broer-zus relatie en gaat in op onder andere rivaliteit, loyaliteit, de plaats in de kinderrij, en conflicten.

Daarna worden broer-zus relaties bij specifieke aandoeningen bij kinderen besproken, zoals ADHD, autisme, emotionele stoornissen, cognitieve beperkingen, kanker, chronische ziekten en handicaps. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de gezinsrelaties?

Ten slotte wordt beschreven welke hulp mogelijk is wanneer broers of zussen van speciale kinderen zelf problemen krijgen. Voor deze uitgave is gebruik gemaakt van de meest recente onderzoeken, terwijl ook nieuwe behandelingsmogelijkheden worden genoemd.

Broers en zussen van speciale en gewone kinderen is zeer geschikt voor iedereen die - persoonlijk of vanuit zijn beroep - meer wil weten over broers, zussen, hun relatie en de betekenis ervan.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Veertien literaire meesterwerken (kinder)psychologisch bekeken
Prijs:17,99
Prijs:32,99

Gratis verzending vanaf € 20 (Benelux)

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Beschikbaarheid:

Binnenkort leverbaar