Zomerse blauwebessenjam

Zomerse blauwebessenjam

16/08/2021

Proef de zomer op je boterham met dit zomers recept uit het boek Alles voor op de boterham van Zippora Wiese. Ga met de blauwe bosbessen en bramen uit je tuin, de zelfpluktuin in de buurt of de winkel aan de slag en leg je voorraad zomerse confituur aan.

DIT RECEPT IS VOOR 3 POTJES VAN ONGEVEER 250 GRAM

Ingrediënten

600 gram blauwe bosbessen | 250 gram bramen | 2 handsinaasappels | 1 citroen | 1 vanillestokje | 500 gram suiker

Bereiding

Stap 1 - Was de bosbessen en bramen goed schoon en doe ze in een pan.

Stap 2 - Pers de sinaasappels en citroen uit en voeg het sap bij het fruit.

Stap 3 - Snijd het vanillestokje door in de lengte en schraap het merg eruit.

Stap 4 - Voeg het vanillestokje en het merg toe en zet de pan op het vuur. Breng langzaam aan de kook totdat het fruit zacht is.

Stap 5 - Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.

Stap 6 - Maak er met een passe-vite of een staafmixer een gladde saus van.

Stap 7 - Breng het mengsel weer aan de kook en voeg de suiker toe.

Stap 8 - Laat de jam ten minste 5 minuten koken en blijf voortdurend roeren. Wanneer je merkt dat de jam begint in te dikken, neem je de pan van het vuur.

Stap 9 - Doe de jam meteen in de potjes, sluit ze af en zet ze 10 minuten omgekeerd neer.

Stap 10 - Laat goed afkoelen en de jam is klaar!

Zippora Wiese
 
Maak zelf je eigen jam, humus, notenpasta

Broodbeleg is zoveel meer dan een plak kaas of ham. Met de technieken en recepten van Zippora Wiese maak je het allemaal zelf in een mum van tijd: jams, curds, hummus, notenpasta's, pesto's, guacamole etc. In dit overzichtswerk vind je meer dan 120 recepten voor het lekkerste beleg.

  • Meer dan 120 recepten om zelf het beleg voor je boterham te maken

  • Met uitgebreide uitleg over de basistechnieken

  • Met extra tips om o.a. de juiste ingrediënten te kiezen en te bewaren