Zeg het 2x met een ovenschotel

Zeg het 2x met een ovenschotel

11/09/2019

Voor liefhebbers van vis, vlees of veggie, of voor wie dol is op zoete lekkernijen: met het nieuwe boek van Libelle Alles uit de oven doe je opnieuw de nodige inspiratie op voor heerlijke en haalbare recepten voor elke dag. Wij delen alvast twee van onze favorieten!

Lasagne met zoete aardappel, kalkoenreepjes en lichte bechamelsaus

4 personen • 25 minuten + 35 minuten in de oven

I N G R E D I Ë N T E N

300 g kalkoenfilet (in reepjes), 350 g zoete aardappel (in dunne plakken), 225 g spinazie (diepvries, ontdooid en uitgeknepen), 1 courgette (geraspt), 1 ei, 40 g geraspte parmezaan, 1 bol mozzarella, in plakjes, 1 klontje boter, peper en zout

VOOR DE SAUS

300 ml magere melk, 100 ml volle yoghurt, 4 el geraspte parmezaan, 3 el maïszetmeel, peper en zout

 

B E R E I D I N G

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Los het maïszetmeel op in de melk en breng op een laag vuur al roerend aan de kook. Laat indikken en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en roer er de yoghurt en de parmezaan door.

Bak de kalkoenreepjes goudbruin in de boter en kruid met peper en zout.

Knijp al het vocht uit de geraspte courgette. Meng de spinazie met de courgette en het ei en kruid met peper en zout. Maak lagen in een ingevette ovenschaal van de zoete aardappel, de kalkoen, de mozzarella, de spinazie, de bechamelsaus en opnieuw zoete aardappel. Eindig met bechamelsaus en geraspte parmezaan.

Zet de lasagne 35 minuten in de oven. Zet op het einde eventueel een paar minuten de grill aan voor een mooi goudgeel korstje.

Vis met peterseliekorst en piperade

4 personen • 15 minuten + 30 minuten in de oven

I N G R E D I Ë N T E N

4 witte-visfilets (175 g elk), 2 gele paprika’s, 2 rode paprika’s, 1 kg trostomaten, 2 teentjes knoflook, 1 citroen, 60 ml olijfolie, 40 g boter

VOOR DE KRUIDENKORST

70 g paneermeel of panko, ½ bosje bladpeterselie, 1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, peper en zout

 

B E R E I D I N G

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak de paprika’s schoon en spoel de tomaten. Snijd alles in grove stukken. Pel en pers de knoflook.

Schep de groenten met 60 ml olijfolie in een ovenschaal en gaar 30 minuten in de oven. Schep regelmatig om.

Maak de kruidenkorst: spoel de peterselie, schud droog en hak. Mix het paneermeel met de peterselie, de knoflook en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

Bedek de visfilets royaal met de kruidenkorst en gaar 15 minuten mee met de groenten in de oven. Serveer met wat citroen.

 

Libelle - Alles uit de oven

70 recepten voor elke dag, hartig en zoet

Wat maakt ovenschotels zo populair? Dat de oven een deel van het werk voor zijn rekening neemt, speelt natuurlijk mee. Maar ook de heerlijke geur en de smaak van de gerechten én de veelzijdigheid van het toestel zelf. Bakken en braden, gratineren en grillen: de oven is het ideale koksmaatje.

Dit nieuwe Libelle kookboek is een verzameling van 79 ovenschotels, hartig en zoet, geschikt voor elke gelegenheid. Gemarineerde lamsbout of gegratineerde zeewolf, pompoen-ricottapizza of paddenstoelenlasagne, koekjes, taart of cake: de oven kan het allemaal.

Voor liefhebbers van vis, vlees of veggie, of voor wie dol is op zoete lekkernijen: dit boek is een bron van inspiratie voor al wie van lekker eten houdt.

> Ontdek meer over dit boek