Wat bomen ons vertellen

Wat bomen ons vertellen

13/07/2021

Als je wilt weten hoe oud een boom is, moet je zijn ringen tellen. Maar die jaarringen kunnen je veel meer vertellen dan dat. Topwetenschapper Valerie Trouet neemt je in haar boek Wat bomen ons vertellen mee op een reis rond de aarde. Lees alvast een hoofdstuk uit het boek.

Dendrochronologie, de wetenschappelijke studie van jaarringen, levert een niet te onderschatten bijdrage aan ons begrip van de klimaatgeschiedenis van de aarde, de invloed ervan op de menselijke beschavingen in de afgelopen tweeduizend jaar en de complexe interactie tussen mens en natuur.

In Wat bomen ons vertellen laat topwetenschapper Valerie Trouet je aan de hand van verrassende verhalen zien hoe de studie van bomen ons ontzettend veel kan leren over de mens, zijn geschiedenis en zijn toekomst. Lees hieronder alvast een hoofstuk uit het boek.

Valerie Trouet
 
Een geschiedenis van de wereld geschreven in jaarringen​

Als je wilt weten hoe oud een boom is, moet je zijn ringen tellen. Maar die jaarringen kunnen je veel meer vertellen dan dat. Dendrochronologie, de wetenschappelijke studie van jaarringen, levert een niet te onderschatten bijdrage aan ons begrip van de klimaatgeschiedenis van de aarde, de invloed ervan op de menselijke beschavingen in de afgelopen tweeduizend jaar en de complexe interactie tussen mens en natuur.

In dit meeslepende boek neemt topwetenschapper Valerie Trouet je mee op een reis rond de aarde, van haar lab in Arizona tot afgelegen dorpen in Afrika en radioactieve bossen in Rusland. Ze laat zien hoe de studie van bomen ons ontzettend veel kan leren over de mens, zijn geschiedenis en zijn toekomst.

* De vermelde prijs op de website is de actieprijs. De actie loopt in de Belgische en Nederlandse (online)boekhandels van 1 juli 2021 tot en met 31 augustus 2021 en zolang de voorraad strekt.