Uitgelezen: de boeken die ons raken

Uitgelezen: de boeken die ons raken

14/09/2021

Boeken maken, redigeren, vormgeven, verkopen en promoten kunnen onze medewerkers als geen ander. Boeken zijn onze rode draad.

Elke week inspireert een van onze collega's jullie met een persoonlijke keuze uit onze eindeloze boekenstapel. 

 

 

 

 

"We hebben sinds kort een nieuwe baby en van slapen kwam niet veel in huis zijn eerste maanden. ⁠Slaap, baby, slaap heeft ons ontzettend geholpen om zijn ritme te vinden én dat van ons. Nu hebben we een blije baby en dat zorgt voor gelukkige ouders!"

- Klaas Demeulemeester, Acquirerend Redacteur Kind & Jeugd

 

 

"De cover van het boek De afdaling sprak me aan, ik ben er dan ook volledig ingevlogen, of liever, ingefietst. De beschrijving van de roadtrip zorgt ervoor dat het net is of je mee bent op de fiets, de streek is me gekend en ik leefde volledig mee, de muzikale verwijzingen klonken in mijn oren. Maar het verhaal zelf was zo intrigerend, vlot lezend,  dat ik bijna het boek niet kon dichtdoen om even te stoppen met lezen. Het is zo verrassend spannend met een onverwacht einde waar je toch even bij stilstaat. Een prachtig debuut van deze auteur Koen Paes. Er mogen er meer komen."

- Dorine Vankeirsbilck, Office Manager Customer Service

 

"Elke keer ik door Mythische Cols blader, voelt het alsof ik in de bergen op mijn fiets zit… En laat dat nu één van de plekken zijn waar ik het liefste ben. Ik ben echt verzot op fietsvakanties. Daarvan keer ik telkens fysiek volledig leeg, maar mentaal 100% opgeladen terug. Ik heb het geluk dat ik met mijn fietsmaatje al zoveel mooie beklimmingen mocht trotseren. Zoals die ene keer toen we gek genoeg waren om toch de koninginnenrit van de (veel snellere) heren op ons eigen tempo te doen en zo ongeveer 10 uur op onze fiets zaten. Mythische Cols is dus een boek naar mijn hart. Telkens ik deze klepper in mijn handen krijg, denk ik: Wanneer zijn we terug weg?”

- Charlotte Verstraeten, Digital Media Manager

 

"Buiten zijn, daar leef ik van op. Met een gepassioneerd natuurfotograaf als man is het altijd interessant om op stap te zijn in de natuur. Ik zie en kijk anders tijdens de vele wandelingen en fietstochten. Bewonderen, ruiken, voelen, werkelijk alle zintuigen worden hier gebruikt. Een familie reetjes spotten in het bos, slenteren over een romantische hangbrug in de Ardennen, een privé-rondleiding krijgen in een prachtig klooster of uren wandelen langs de oevers van een mooie rivier. Geef toe, genieten toch?

We zijn altijd op zoek naar leuke locaties en dan zijn de wandel- en fietsboeken van Lannoo een ware zege. We consulteren ze dan ook heel frequent. We doorkruisen het hele land op die manier en genieten van al het moois met prachtige foto’s als souvenir van al die leuke uitstappen. Zalige momenten dus die onze ziel de nodige rust geven."

- Nadine Algoet, Product Manager Retail & Distributie

 

 

 
"Wat is het toch met die bergen? Ze trekken aan, ze dagen uit, en als je er bent, geven ze zoveel energie. Ik ben natuurlijk een laaglander, dat zal er zeker mee te maken hebben. Het boek Peaks of Europe van fotograaf Johan Lolos weet de betovering van de bergen wondermooi te vatten. Zijn reisverslag van vijf maanden van Spitsbergen tot Kreta en alle pieken daartussen doet me er telkens van dromen er zelf weer opuit te trekken."
 
- Pieter De Messemaeker, Acquirerend Redacteur Algemene Non-Fictie