Terug naar school: het ideale vs het niet zo ideale scenario

Terug naar school: het ideale vs het niet zo ideale scenario

06/09/2018

Het nieuwe schooljaar is begonnen. Dus moet alles ’s ochtends véél sneller verlopen. Tot grote ergernis van je kinderen. En dat verloopt dus niet altijd van een leien dakje… Hoewel je het graag anders zou zien.

  1. Op tijd opstaan vs je overslapen

Als eerste opstaan, je klaarmaken en dan pas de kinderen uit bed halen. Tijdsbesparing verzekerd. Helaas is de realiteit anders. Een wekker die niet afgaat, een snurkende man die je heel de nacht wakker hield… Maar bekijk het positief, je hebt tenminste wat slaap ingehaald. Joepie!

  1. Genoeg tijd voorzien vs onvoorziene gebeurtenissen

Het ideale scenario: op tijd aan het ochtendritueel beginnen. Liever wat te vroeg klaar dan je weet wel. Maar een ongelukje is vlug gebeurd. Een kommetje melk of glas fruitsap is vlug omgestoten en belandt al eens op de kleren van je kind. Of op jou. Dat kan gebeuren.

  1. De dag ervoor al het nodige klaarleggen vs iets vergeten

Ken je dat euforiegevoel als je de avond ervoor alles wat je kinderen nodig hadden al hebt klaargelegd? Wat een zalig gevoel. Maar dan blijkt het vandaag Dikketruiendag te zijn en heeft je kind toch wel geen dikke trui aan. Bad mom alert. Gelukkig is alles op te lossen met een welgemeende sorry en een dikke knuffel (en als dat echt niet werkt, een snoepje verricht altijd wonderen).

Maak het jezelf gemakkelijk met de Mama Baas-weekplanner!

De Mama Baas Weekplanner geeft een helder overzicht van wat ieder lid van het gezin op de agenda heeft staan die week. Bovendien kun je de planner helemaal personaliseren met het grappig geïllustreerde stickervel. En met nuttige tips als 'hoe leg je het begrip tijd uit aan een driejarige' of 'eerste hulp bij organisatie' heb je absoluut alles onder controle!

 

EAN 9789401435918 | Kijk hier het boek in | Meer info