The sweetest table - Recept: Clafoutis

The sweetest table - Recept: Clafoutis

24/01/2025

Met een heerlijke clafoutis kan je alle kanten op op! Je kunt verschillende fruitsoorten gebruiken: peren, pruimen... Dus kijk eens in je koelkast wat je nog in voorraad hebt en ga met dit recept uit The Sweetest Table van Sarah Renson aan de slag. 

INGREDIËNTEN

Voor het taartdeeg

  • 295 g bloem
  • 65 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 125 g koude boter

Voor de afwerking

  • 50 g abrikozenjam
  • een handvol gehakte pistachenootjes

Voor de clafoutis

  • 295 g bloem
  • 65 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 100 g rabarber
  • 50 g bessenmix
  • 50 g ontpitte kersen
  • 70 g ei
  • 20 g eidooier
  • 70 g suiker
  • 10 g bloem
  • 120 g melk
  • 130 g room

​BEREIDING

Voor het taartdeeg

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng de bloem en de poedersuiker. Voeg het ei en de koude boter toe. Kneed snel tot een bal.
  3. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit en bekleed er een bakring mee.
  5. Bak het deeg ongeveer 20 minuten.

Voor de clafoutis

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vul je afgebakken taartvorm met het fruit. Doe dit met de vorm er nog steeds omheen, anders kan het zijn dat de taartbodem scheurt.
  3. Mix de rest van de ingrediënten kort met een staafmixer.
  4. Vul de taart tot de rand met de clafoutisvulling en zet ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor de afwerking

  1. Laat afkoelen.
  2. Werk af met glanzende abrikozenjam en de pistachenootjes.

The sweetest table

Toppatissier Sarah Renson tovert heerlijk gebak en desserts op tafel

Ontdek het nieuwste meesterwerk van toppatissier Sarah Renson, de opvolger van haar succesvolle boek Sweet Table. Dit boek bevat 70 recepten voor overheerlijke taarten, cakes, koekjes en desserts. Verwacht originele zoete creaties met pure, herkenbare smaken die je smaakpapillen zullen verrassen.

Dit handboek nodigt je uit om eerst te genieten van de prachtige foto's en sfeerbeelden op de bank, en vervolgens zelf aan de slag te gaan in je eigen keuken.