Start van het rommelmarkten seizoen: een paradijs voor vintagejagers

Start van het rommelmarkten seizoen: een paradijs voor vintagejagers

10/07/2023

Met de start van de zomer, is het tijd om op ontdekking te gaan naar verborgen schatten op de talloze rommelmarkten die deze zomer plaatsvinden. Rommelmarkten zijn niet alleen een geweldige manier om unieke vondsten te doen, maar ze bieden ook een gezellige sfeer.

De auteurs van het boek 'Vintagejagers' geven je tips waar en hoe je schatten kan spotten én op de kop kan tikken voor een interessant prijsje.

Een goede voorbereiding is cruciaal!

Zoek uit wanneer de markt van start gaat. Sommige markten werken met een vaste starttijd. Andere markten starten vroeger dan het aangegeven uur. Voor de mooiste stuks wil je op tijd zijn, en meestal betekent dat héél vroeg. 

Bereid je transport voor en plan vooraf waar je gaat parkeren. Zorg dat je je bolderkar mee hebt en voldoende inpakmateriaal om je stuks veilig thuis te brengen. 

Love it or leave it!

Wat voor stuks bezorgen jou het gevoel dat je ze echt moet hebben? Dat je er echt niet zonder kan? Dat, als je dit misloopt, je de rest van de dag wenend in bed zult doorbrengen? Je voelt het zeker wel aan. Dit buikgevoel zal dan ook je belangrijkste leidraad en gids zijn in het jagen. Want hoe cliché het ook klinkt. Kom je een stuk tegen waarover je twijfelt, hou dan de zin ‘love it or leave it’ in het achterhoofd. Heb je een echte ‘coup de foudre’ en denk je ‘love it!’? Twijfel dan niet! Is dat niet zo? Dan is het misschien verstandiger om te zeggen; ‘leave it!’. Zo heb je minder kans dat je achteraf spijt hebt van je aankoop.

Must-visit brocante- en rommelmarkten

Er zijn honderden markten deze zomer, kleine en grote, allemaal leuk om te ontdekken. Wij geven enkele van onze must-visit brocante- en rommelmarkten mee deze zomer! 

Wekelijks vintage jagen in Kortrijk

Elke week, op woensdagochtend, transformeert Kortrijk, in een bruisende marktplaats voor koopjesjagers en liefhebbers van vintage items. De wekelijkse markt van Eurometropolis is een echte brocante markt, enkel vintage, antiek en brocante zijn er welkom. 

→ Adres: Parking Brico Pottelberg (Kortrijk)

Gelijkaardige markt in Wallonië: Broc Antik Market Belgium: Rue des Français 7, 6210 Frasnes-lez-Gosselies

Onze favoriete rommelmarkt: Kemmel op 3 september

Verscholen in de groene heuvels van West-Vlaanderen ligt Kemmel, een pittoresk dorpje. Eens per jaar transformeert het dorpje naar een van dé grootste rommelmarkten van Vlaanderen met tot 1000 standen. Op de rommelmarkt van Kemmel komen verkopers uit de regio (en ver daarbuiten) samen om hun schatten aan te bieden aan bezoekers van heinde en verre. Of je nu op zoek bent naar leuke deco, vintage kleding of curiosa, je zult zeker iets interessants vinden tussen de kraampjes. Bovendien is de prachtige omgeving van Kemmel een extra bonus om van te genieten tijdens je bezoek.

Andere jaarlijkse markten: Ciney op 21 juli, Reningelst op 23 juli, Grammene op 15 augustus

Vintagejagers - Justine Vergotte, Theo Vantomme, Hoarderlife

De auteurs van het boek 'Vintagejagers' geven je tips waar en hoe je schatten kan spotten én op de kop kan tikken voor een interessant prijsje. Over kwaliteit herkennen, een goede prijs betalen, leuke rommelmarkt adresjes en veel meer!