Schud je machteloosheid los

Schud je machteloosheid los

29/03/2021

In tijden van corona en lockdown gebeurt er zo veel waar we geen controle over hebben. Ons hele leven is op zo korte tijd zo ingrijpend veranderd. Soms zijn we getuige van onrecht. Dat maakt ons kwaad. Soms kunnen we die kwaadheid niet uiten en voelen we ons machteloos. Dit kan je doen om die machteloosheid los te schudden.

Een bijzonder soort woede: machteloosheid

Je voelt je machteloos als woede niet kan stromen. Woede ontploft in je buik, maar je kunt niets doen. Je krijgt onterecht straf. Je protesteert en dat maakt het erger. Je ziet dat iemand
pijn heeft en je kunt niet helpen. Niemand luistert naar je. Je wilt helpen, je wilt iets doen, maar het gaat niet

 

DOE

Schud je woede los

Ga staan. Laat je hoofd hangen. Laat je nek en schouders los.
Je armen en benen zijn als slappe spaghetti. Spring, schud je hele lijf en je hoofd los, bries als een paard en schud die woede uit je lijf. Herhaal vijf keer.

 

Een boek vol gevoelens en 1 goudvis

Marjan Gerarts, Deborah van der Schaaf

Blij, boos, bang of verdrietig of jaloers? Ga met dit boek aan de slag! Vol originele opdrachten en handige tips bij emoties

Stel je voor, je woont in een huis. Bij jou wonen vijf gevoelswezens: Verdriet, Woede, Jaloezie, Angst en Vreugde. Ze lopen rond, spelen met elkaar of slapen op de vensterbank. Af en toe hebben ze aandacht nodig. Dan willen ze dat jij naar ze kijkt en luistert.

Hoe voel jij je vandaag?

> Ontdek meer over dit boek