Hemelse parelcouscoussalade met courgette, halloumi en citroen-dilledressing
Hemelse parelcouscoussalade met courgette, halloumi en citroen-dilledressing
Als lichte lunch, voorgerecht of als bijgerecht bij de barbecue... Deze heerlijke parelcouscoussalade uit De lekkerste salades van Libelle smaakt altijd!
Parelcouscoussalade met courgette, halloumi en citroen-dilledressing
INGREDIËNTEN
voor 4 personen
45 minuten
• 200 g parelcouscous • 1 gele courgette • 1 groene courgette • 150 g snijbonen • 1 granaatappel • 200 g halloumi • 1 l kippenbouillon • peper en zout
Voor de dressing:
• 2 el fijngehakte dille • sap van ½ citroen • 1 kl honing • ½ kl mosterd • 5 el olijfolie • peper en zout
BEREIDING
-
Kook de parelcouscous gaar in de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de couscous af en laat afkoelen.
-
Spoel de courgettes en snijd ze in gelijke plakjes. Bestrijk ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze beetgaar in een grillpan of op de barbecue.
-
Snijd de halloumi in plakjes en gril ze aan beide kanten goudbruin in een grillpan of op de barbecue.
-
Maak de snijbonen schoon, snijd ze fijn en kook ze in zo’n 6 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Halveer de granaatappel en klop er met een lepel de pitjes uit.
-
Maak de dressing. Meng alle ingredienten en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de parelcouscous, de groenten en de halloumi over een schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes en sprenkel er een deel van de dressing over. Serveer er de rest van de dressing bij.
Smakelijk!
TIP: Probeer zeker ook eens Berloumi, de Belgische versie van halloumi.
De lekkerste salades - Libelle
In dit nieuwe Libelle kookboek heeft het Libelle-kookteam 100 salades verzameld die voor elke gelegenheid inspiratie bieden. Makkelijke salades die snel op tafel staan, goedgevulde salades vol kleur en vitamines, originele salades waarmee je je gasten zult verrassen. Met de lekkerste groenten, bijzondere ingrediënten, onverwachte smaakcombinaties en verfijnde dressings.