Pistache-citroenpasta en hummus met rode biet

Pistache-citroenpasta en hummus met rode biet

10/03/2021

Broodbeleg is zoveel meer dan een sneetje kaas of ham. Met de technieken en recepten van Zippora Wiese in Alles voor op de boterham maak je het allemaal zelf in een mum van tijd: jams, curds, hummus, notenpasta's, pesto’s en guacamole. Met meer dan 120 recepten is je boterham voortaan altijd smaakvol gesmeerd!

Ontdek alvast het recept voor pistache-citroenpasta en voor hummus met rode biet.

 

Pistache-citroenpasta

Voor 1 pot pasta van ongeveer 350g

Ingrediënten

300g gepelde ongezouten pistachenoten | 2 à 4 el pistacheolie | 50g witte chocolade | 1 el geraspte citroenschil

Bereiding

  1. Doe de ongezouten pistachenoten in een keukenmachine.
  2. Laat de machine draaien en voeg telkens kleine scheutjes olie toe totdat het mengsel een plakkerige en smeuïge, smeerbare pasta is.
  3. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe ze in een hittebestendige glazen kom.
  4. Laat de witte chocolade au bain-marie smelten.
  5. Wanneer de witte chocolade volledig is gesmolten, voeg je hem samen met de geraspte citroenschil bij het notenmengsel. Meng alles zorgvuldig door elkaar.
  6. Vul het potje met de pistachepasta.

 

 

Hummus met rode biet

Voor ongever 450g

Ingrediënten

250g kikkererwten uit blik | 200g gekookte rode bieten | 1 teentje knoflook | sap van 1/2 citroen | 1 tl tijm | peper en zout naar smaak | een scheutje olijfolie

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten goed uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de gekookte bietjes in kleine stukjes.
  3. Doe alle ingrediënten (behalve de olijfolie) in de keukenmachine en laat de machine een paar minuten draaien.
  4. Voeg langzaam wat olijfolie toe totdat de hummus de gewenste consistentie heeft.
  5. Zet de hummus tot gebruik afgedekt in de koelkast.

 

 

Alles voor op de boterham

Zippora Wiese

Broodbeleg is zoveel meer dan een plak kaas of ham. Met de technieken en recepten van Zippora Wiese maak je het allemaal zelf in een mum van tijd: jams, curds, hummus, notenpasta's, pesto's, guacamole etc. In dit overzichtswerk vind je meer dan 120 recepten voor het lekkerste beleg.

> Ontdek meer over dit boek