Pasta pesto met gegrilde courgette, prinsessenboontjes & erwtjes

Pasta pesto met gegrilde courgette, prinsessenboontjes & erwtjes

08/08/2019

Een overvloed aan prachtige basilicum in de kruidentuin, heerlijke prinsessenboontjes en courgettes op het veld zullen je ongetwijfeld aanzetten tot het bereiden van dit zuiders gerecht. Met de ogen dicht zit je heel even in het zonovergoten Toscane…

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:

  • 60 g basilicumblaadjes
  • 60 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 6 à 7 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 à 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 350 g pasta, bv. strozzapreti
  • 2 handenvol boontjes
  • 200 g diepvriesdopererwten
  • 2 courgettes
  • peper en zout

 

TIP:

Als je een vleeseter mee aan tafel hebt, kun je snel ook nog wat spek of pancetta bakken en eraan toevoegen.

BEREIDING:

Doe de basilicumblaadjes met de helft van de pijnboompitten en de gepelde knoflook in een vijzel. Voeg de olijfolie toe en stamp tot een gladde pasta. Meng de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout en peper. Als je geen vijzel hebt, doe dan alles in een hakmolen.

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Voeg er na enkele minuten de prinsessenboontjes aan toe en vlak voor de pasta beetgaar is, ook de diepvrieserwtjes.

Snijd de courgette in plakjes (niet te dik) en wrijf ze in met wat olijfolie, peper en zout. Als je ze wat meer smaak wilt geven, kun je ook nog wat knoflook en tijm aan de olijfolie toevoegen.

Als de pasta en de boontjes beetgaar zijn, giet alles samen met de erwtjes in een vergiet en spoel af met ijskoud water. Houd wel een grote kop kookvocht opzij.

Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Grill de courgetteschijfjes (4 à 5 minuten, afhankelijk van de dikte, maar tot ze beetgaar zijn). Rooster de rest van de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord met keukenpapier.

Meng de pasta met de pesto, een scheut kookvocht en de prinsessenboontjes en doperwten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep op een bord, leg er wat courgetteschijfjes op en bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes. Werk af met wat verse basilicum.

Goed plan!

Rani De Coninck

Meer tijd om te genieten dankzij een goed plan!

Lange tijd was koken voor Rani het simpele antwoord op de vraag 'Wat eten we vandaag?'. Iets dat ze beperkte tot het meest noodzakelijke of uitstelde tot ze er met het mes op de keel en dik tegen haar goesting aan begon. Een instantbeslissing waarop vaak instantboodschappen volgden voor het instantavondmaal.

Maar die lastminuteaanpak werkte niet. Gezond, lekker en vers eten is belangrijk voor Rani, maar hoe pak je dat aan als moeder van drie met een drukke job? Ze besliste om het roer helemaal om te gooien en begon wekelijks een 'goed plan' op te stellen.

Goed Plan is geen kookboek, maar een boek over kookplezier en inspiratie in de keuken. Rani deelt haar passie voor eten, koken en plannen. Want dankzij een goed plan, houd je meer tijd over om te genieten!

€ 25,99 | Meer info | Kijk het boek in