Papieren bloemen maken

Papieren bloemen maken

17/07/2023

Niets dat meer zomer en vakantiepret schreeuwt dan een winkeltje met papieren bloemen op het strand. Heerlijk ook om kindjes te zien kopen en verkopen met schelpjes.

Niet zo'n knutselaar of creatieveling? Geen probleem, wij helpen jullie op weg!

Maak prachtige bloemen op het strand, knutsel een groot feestboeket of fleur je kamer op met je favoriete zomerse bloem.

Bekijk hier het stappenplan om de fleurige strandbloem Kiki te maken. Ze zal zeker menige harten stelen op het strand. En met deze download maak je ze zonder problemen in een wip. 

Papieren bloemen - Karin Van Hoorick

Een prachtig gekleurd boeket bloemen, daar worden we allemaal vrolijk van! Met dit handige boek is het makkelijk om prachtige crêpepapieren bloemen te maken. Bij elke handeling is een foto geplaatst en elke stap die je moet nemen om een geslaagd resultaat te krijgen is uitgelegd. Wat ik heel erg fijn vind, is dat het tijdens deze creatieve bezigheid lijkt alsof de tijd stilstaat. Je bent zo geconcentreerd dat je geduldig aandacht besteedt aan het maken van de mooiste, kleurige bloemen.

Aan de Belgische kust is er een jarenlange traditie waarbij kinderen op het strand een strandbloemenwinkel houden. Daarbij plaatsen ze verschillende zelfgemaakte bloemen in het zand om te 'verkopen'. Bij elkaar winkelen doe je door de 'prijs' af te spreken en betalen doe je met schelpjes. Maar eigenlijk kun je voor elke gelegenheid papieren bloemen maken. Zo versieren ze er in zuiderse landen bij een bruiloft de feestzaal of tuin mee.

De smaak te pakken? Je maakt tal van mooie bloemen aan de hand van dit leuke boekje.