Op trektocht door Schotland

Op trektocht door Schotland

22/05/2018

Zin in een langeafstandswandeling? Boeiende trektochten, intense belevenissen, ongerepte natuur, geen stress of last van drukke agenda’s? Spectaculaire berglandschappen of pittoreske kusten met een turkooizen zee? Er is geen betere manier om te herbronnen dan een goede, stevige wandeltocht! Lannoo’s reisboek ‘World Trekking’ geeft je een ruim overzicht van de mooiste en boeiendste wandelroutes om je volgende avontuur rond te plannen.

De Schotse West Highland Way

De West Highland Way in Schotland, een trektocht langs het grootste zoetwatermeer en de hoogste berg van Groot-Brittannië. Het pad van 154 km loopt van de Lowlands naar de Highlands en is het eerste langeafstandswandelpad van Schotland. Toch is deze wandeltocht ook populair om een andere reden. Je hoeft er namelijk je bagage niet zelf te dragen! De lokale georganiseerde start-to-finish service zorgt ervoor dat je bagage terecht komt waar je ’s avonds van plan was om te overnachten!

Deze trektocht van zes tot acht dagen begint in Milngavie, een voorstadje een tientalkilometer ten noordoosten van Glasgow. De WHW-route, zoals de trektocht door Schotland wordt afgekort, kan je het best afleggen van mei tot september. Tijdens de zomerperiode valt er veel te beleven! Verwacht je deze tocht alleen af te leggen? Dan vergis je u schromelijk! Jaarlijks bewandelen zo een 500.000 wandelaars dit pad doorheen Schotland. Een klein weetje over de vele stekelige distels langs het pad, dit is de nationale bloem van Schotland, en krijg je dus niet voor niets zoveel te zien op de trektocht.

Waar je de nachten kan doorbrengen? Na het oversteken van de Rannoch Moor, één van de laatste ongerepte landschappen van Schotland, is het Kings House Hotel een populaire bestemming voor overnachtingen. Natuurlijk kan je ook wildkamperen, wat in Schotland geen probleem is! Het Kings House Hotel is echter niet de reden waarom mensen naar die plek trekken. De liefhebbers van single mats worden vooral aangetrokken door de Climbers Pub!

Heb je een voorliefde voor muziek? Dan zijn de gasten de aangewezen personen om voor de muziek te zorgen! Ze brengen fluiten, violen, een Ierse bodhrán of gitaren mee! De sfeer en de avond worden afgesloten met een paar pints Cairngormbier. De tocht is niet te onderschatten! Met onverwachte steile hellingen en niet bepaald makkelijke klimpassages, krijg je een laatste uitdaging (ééntje voor de getrainde trekkers) bij het bekoorlijke pad naar de Meall na h-Oinsich kronkelend naar de top!

Deze tocht kan ook afgelegd worden door beginnende trekkers. Dit betekent niet dat het een makkelijke tocht is! Bij bepaalde beklimmingen is een behoorlijke inspanning nodig. Maar de uitzichten dat je krijgt bij het bereiken van een top van een berg en de prachtige afdalingen zijn overweldigend, en dus zeker de moeite waard! Pak je trekschoenen en reisgids dus maar in en vertrek richting Milngavie

Meer routes ontdekken in Europa?

Een ietwat langere route in Europa is de Westweg door het Zwarte Woud in Duitsland. Ook is er het Droompad lopend van München naar Venetië. Meer weten over deze wandelroutes? Dan is Lannoo’s reisgids ‘World Trekking’ er, om je wegwijs te maken doorheen de verschillende steden, bestemmingen en mooiste wandelroutes van Europa.

Lannoo's Reisboek World Trekking

De spectaculairste wandelroutes ter wereld

Trekking betekent onthaasten, ontsnappen aan het dagelijkse leven en fysieke uitdagingen aangaan. Dit boek bundelt de mooiste wandelroutes ter wereld. 50 tochten voeren langs vuurspuwende vulkanen, door dichte oerwouden, over ijzige gletsjers, door verschroeiend hete woestijnen en naar de top van de meest imposante bergen op aarde. Dus pak uw rugzak maar en zet uw wandelschoenen klaar!

  • 50 wandeltochten van enkele dagen tot enkele weken, zowel over goed bewegwijzerde wegen als buiten de gebaande paden
  • Met heldere kaarten en meer dan 600 kleurenfoto's, die u zin doen krijgen om meteen te vertrekken
  • Extra informatie over bijzondere plekken en bezienswaardigheden in de omgeving van de route

€ 39,99 | Meer info