Op sterrenjacht door België: 3 tips

Op sterrenjacht door België: 3 tips

23/07/2020

Is reizen voor jou cultuur opsnuiven en kunst proeven? Liggen je verwachtingen liggen hier (terecht) hoog? Zoek je daarvoor een reisgids die je objectiviteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid belooft, zodat je alle topplekken in België ontdekt?

 Dan ben je bij de Groene Reisgids België van Michelin aan het juiste adres! Net als voor de restaurants kent Michelin aan elke toeristische tip een duidelijke waardering toe aan de hand van de beroemde sterren.

Drie sterren, dat is meer dan de reis waard. Twee sterren, dat is een ommetje waard. Eén ster, dat is interessant. Een ijzersterk concept, want ondertussen gaan de Groene Reisgidsen al meer dan negentig jaar mee in de bagage!

3 sterren: Pairi Daiza

Een grappige naam voor deze unieke dierentuin op de plaats van het vroegere domein van de abdij van Cambron! In Oud-Perzisch betekent Pairi Daiza ‘gesloten tuin’, de oudste aanduiding van het paradijs. En dit magnifieke, 55 ha grote park heeft daar veel van weg! Zelfs de felste tegenstanders van dierentuinen zullen zich gewonnen geven. Flora en fauna, materialen, menselijke inventiviteit: met alles wordt hier op een verstandige en harmonieuze manier omgesprongen.

www.pairidaiza.eu/nl/

2 sterren: de Naamse Maas

De Maas ontspringt in Frankrijk en stroomt enkele honderden kilometers door de Ardennen voordat hij in de buurt van Namen komt. Dit deel van de rivier is het meest schilderachtig, want het water heeft hier een smalle, ingebedde groef uitgesleten.

Fietsen langs de oevers van de Maas tussen Namen en Dinant is onvergetelijk. Indrukwekkende rotswanden en verscheidene hooggelegen ruïnes van vestigingen geven aan dit gedeelte van het dal een romantisch karakter.

1 ster: Veurne

Veurne ademt geschiedenis, kunst en cultuur, onder meer uit de Spaanse tijd, de luisterrijkste periode in het bestaan van het stadje. De fraaie monumenten aan de Grote Markt vormen een harmonieus geheel : de overvloedige versieringen worden in evenwicht gehouden door de Spaanse ingetogenheid.

 

De Groene Reisgids - België

  • Haal meer uit uw vakantie met de Michelin-sterren!
Met een selectie door onze auteurs ter plaatse:
  • De top 10 van België in beeld
  • De 20 hoogtepunten van Michelin
  • Reisplanner voor 4 tot 10 dagen
  • 47 rondrittenwandelingen en excursies
  • Duidelijke sterrenbeoordeling bij alle plaatsen
  • Meer dan 600 adressen voor elk budget
  • 55 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie