Ontdek samen met Patrick van Rosendaal en Ineke Faes én jouw gezin de seizoenen in New York

Ontdek samen met Patrick van Rosendaal en Ineke Faes én jouw gezin de seizoenen in New York

18/09/2018

Mensen vragen soms wat de beste tijd van het jaar is om New York te bezoeken, maar het is moeilijk om daar een antwoord op te geven. Alle seizoenen zijn de moeite waard. Sluit je zeker niet op in je hotelkamer, ook niet als het dertig graden is in de zomer, als de regen tegen de gevels slaat in de herfst of als de straten bedekt zijn met een wit tapijt in de winter. Dan ligt alles er sprookjesachtig bij.

Op regenachtige dagen bezoeken we graag de Oculus, het nieuwe World Trade Center station van de Spaanse architect Santiago Calatrava. Daar kan Marie rustig rondrennen zonder nat te worden, de architectuur is prachtig en ondertussen kunnen we nog even winkelen in het shoppingcenter of een lekker taartje eten bij Lady M. Het beste medicijn tegen een slechtweerdepressie in New York is namelijk de ‘retail therapy’: 3, 2, 1, creditcard klaar en shoppen maar. Als je liever minder geld uitgeeft, is Grand Central Terminal ook een goede optie. Daar kun je naar de miniatuurtreintjes kijken in het MTA Museum of naar de echte treinen op het perron.

Sneeuw in New York heeft iets magisch. Er wordt een witte geluiddempende deken over de stad gelegd. Opeens is het stil. Je kunt in het midden van de drukke straten sneeuwengelen maken totdat de sneeuwruimers de weg vrijmaken. Na een wandeling door Central Park is het heerlijk om terug op te warmen in het Metropolitan Museum of Art, een van de grootste en belangrijkste kunstmusea ter wereld. Even wat kunst opsnuiven en ondertussen je tenen en vingertoppen voelen ontdooien, daar word je pas gelukkig van.

Zo koud als New York in de winter kan zijn, zo warm wordt het er in de zomer, als al die stenen gebouwen de hitte absorberen. Geen nood, ook bij een hittegolf mag je gratis zwemmen in een van de vele openbare openluchtbaden. Ik ontdekte met Marie ook nog een andere manier om ons te verfrissen: de fonteintjes in een van de vele speeltuinen. Maries favoriete afkoelplek is het dak van The American Museum of Natural History, want dan combineert ze een verfrissende douche onder de sprinklers met een bezoek aan de dinosaurussen in het museum.

BE NY Family

Patrick van Rosendaal, Ineke Faes

Unieke stadsgids voor een bezoek aan New York met het hele gezin

Op reis gaan met kinderen, is dat niet vooral veel gedoe? En New York, dat is toch pas interessant als je een jaar of achttien bent? Helemaal fout. Als er één stad is waar kinderen welkom zijn, dan is het New York wel. Iedere wijk heeft de meest fantastische speeltuinen, luiers verschonen kan bijna overal, en in musea zijn de kinderen echte VIPS. Van baby's tot tieners: New York is voor iedereen interessant.

In BE NY Family vertellen de auteurs hoe het leven van kinderen eruitziet in deze miljoenenstad. Om New York te verkennen, zijn er geen leeftijdsgrenzen: vanuit de draagdoek, met rolschaatsen of op een skateboard, het kan allemaal.

€ 25,99 | Kijk het boek in | Meer info