Ontdek de Vanlife-types

Ontdek de Vanlife-types

22/01/2021

Als je huis op wielen staat, dan veranderen je buren iedere dag. ‘Medebewoners’ ontmoeten is één van de meest vervullende eigenschappen van het Vanlife. Ze kunnen net zijn zoals jij, maar ze kunnen ook heel verschillend zijn. Ontdek of je er een aantal herkent…

De Adrenaline Junkie

Kitesurfen, mountainbiken, bergbeklimmen. You name it, zij doet het. Haar van is 90% opslagruimte en 10% leefruimte. Slank van het wandelen over ieder pad dat ze ontdekt. Terwijl iedereen vooral wil onthaasten, beklimt zij alle pure rotswanden van de Amerikaanse nationale parken.

Van: Mitsubishi L300 4WD

De Digital Nomad

Hij runt een start-up waardoor de Van meer een rollend kantoor is dan een rollend huis. De nieuwste satelliettechnologie zorgt ervoor dat hij in contact blijft met de wereld, maar mocht dat niet lukken, dan is hij in staat om de gratis Wi-Fi van een restaurant 100 kilometer verder af te tappen. Hij leidt een teruggetrokken leven. Keuze van

Van: sterk verbouwde Volkswagen Syncro T25

De Hipsters

Je hebt nog nooit een koppel ontmoet dat zo verliefd is! Ze brengen de winter door in Portugal en dragen bijna geen kleren. Maar wie kan hen dat kwalijk nemen? Ze nemen snaps, updaten hun social-media feeds en drinken koude biertjes. Het leven is goed! Hij is een aspirant fotograaf en het statief is nodig om de perfecte ‘recht-uit-bed’ foto te maken. Op de van ligt een surfboard en op het dashboard staat een jaloersmakend kruidentuintje.

Van: Mercedes Sprinter

De eco warrior

Het interieur van haar van is gemaakt uit 100% gerecycleerd materiaal en is een streling voor het oog. Zij brengt haar tijd door met vrijwilligerswerk op biologische boerderijen en het promoten van haar ‘Van Feminism’.

Van: zwaar gedeukte Ford Transit

De new-age hippies

Hun omgebouwde paardentrailer ruikt nog licht naar hennep en wierook die ze delen met hun vijf adoptiehonden, elk met hun eigen verhaal. Het is schaars verlicht, maar wel warm en gezellig. Ondanks het feit dat de Van traag maar zeker onderdeel van de omgeving aan het worden is en het lang geleden is dat het hij nog werd gekeurd, zal deze diesel voor eeuwig verder puffen. Rijdt hij op magie…? Wie weet!

Van: omgebouwde paardentrailer

De golden oldies

Dit koppel is slim! Ze gingen op vervroegd pensioen en maken de erfenis van hun kinderen op aan een roadtrip door Europa. Ze hebben de tijd van hun leven! Ze kiezen voor een grote witte motorhome in plastic, met alle opties. Bij iedere maaltijd wordt de tafel gedekt, inclusief een geruit tafelkleedje. Ze glimlachen en wuiven als je hen voorbij rijdt op de camping, maar ga niet te dicht, want ‘Ralph’ hun Jack Russel bewaakt de van alsof zijn leven ervan afhangt.

Van: motorhome

The Complete Vanlife Book

Culture, Vehicles, People, Places

Calum Creasey, Lauren Smith

Eropuit trekken met een camper is dé reistrend van het moment. Het loslaten van de ratrace en het zoeken naar een alternatieve levenswijze zijn een gevolg of zelfs het doel. De urban nomad wordt even een global nomad en wil genieten van de ultieme vrijheid op vier wielen.

Dit boek geeft het meest complete overzicht van de trend én alle tips die nodig zijn.

> Ontdek meer over dit boek