Ontdek de boeken uit de Stinkhond-reeks!

Ontdek de boeken uit de Stinkhond-reeks!

Stinkhond. De naam is Stinkhond. Hij ruikt naar sardientjes, is bedekt met vlooien en zijn vacht lijkt nog het meest op een oud gerafeld tapijtje. Tot overmaat van ramp is hij net zo dom als lelijk. Deze fantastische reeks voor beginnende lezers over vriendschap en avontuur werd meesterlijk vertaald door Sylvia Vanden Heede (Vos & Haas).

 

HET NIEUWSTE BOEK

Stinkhond terug in de tijd

Terwijl ze door een steegje vol rommel lopen, stuiten Stinkhond en Plattekat op een vreemde teletijdsvuilnisbak. Zou hun leven er anders uitzien door terug te gaan in de tijd? Rook Stinkhond toen naar bosviooltjes? Was Plattekat vroeger wel plat? En wat doet die tijdreis met hun vriendschap?
 

ONTDEK DE ACTIE VAN DE MAAND

Valentijnswoordzoeker

Stinkhond droomt van de liefde. Met de Gids voor verleiders gaat Stinkhond op liefdespad en probeert hij het hart van Zonderpoeha te veroveren. In de woordzoeker verstopte hij heel wat woorden uit het boek, maar eentje staat niet in het rooster. Los de woordzoeker op, laat ons via het onderstaande formulier weten welk woord er ontbreekt en maak zo kans op een fantastische Stinkhond knuffel! 

HET GEZELSCHAPSSPEL

De Stinkprins

Gekibbel in de vuilnisbak van Stinkhond en Plattekat: wie mag de Stinkprins zijn? De eerste die al zijn kaarten kwijtspeelt, natuurlijk! Dit spel is niet moeilijk en vooral heel erg leuk. Nog leuker dan Modderpoli! Met originele speelkaarten, grappige naamkaartjes en duidelijke speluitleg. Extra toegankelijk door de QR-code op de speldoos: die leidt naar een filmpje over hoe het spel gespeeld wordt. Voor spelers van 6 tot 106 jaar

“De eerste keer dat ik een Stinkhond-boek in het Frans las, lag ik echt in een deuk. En toen snapte ik nog maar de helft van de woordgrappen die erin zitten. Dit kan dus ook als jeugdliteratuur: vuil, stout en dom, maar o-zo-grappig!. Toen ik hoorde dat er in Frankrijk nog een keer meer dan 1 miljoen exemplaren waren verkocht, dan was ik meteen verkocht. Dat de reeks het in Vlaanderen en Nederland zo goed doet, doet me ontzettend veel plezier."

Klaas Demeulemeester, acquirerend redacteur Kinder- & Jeugdboeken

DOWNLOADS

Stinkhond kijkdoos knutselplaat

Zijn jouw kids ook gek op knutselen? Met deze knutselplaat maak je je eigen Stinkhond-kijkdoos. Het enige dat je nodig hebt is een schoenendoos, schaar en lijm. Knip de figuren uit en maak je mooiste creatie!

  1. Download de knutselplaat.
  2. Plak de figuurtjes voor extra stevigheid op karton.
  3. Knip de figuren uit en plak ze met lijm of plakband in de schoenendoos.
  4. Knip in de deksel van de schoenendoos een gat, waardoor er licht naar binnen schijnt. 

P.S. Er loopt een leuke winactie rond deze kijkdoos op de kanalen van De leukste kinderboeken. Meer info via deze pagina.

DOWNLOADS

Stinkhond uitknipfiguren

Knippen maar! Ideaal om je klas, schoolbibliotheek of kamer mee te versieren. Eindeloze knutselmogelijkheden met deze gekke figuren. Veel plezier!