Ontdek de kracht van de volle maan

Ontdek de kracht van de volle maan

10/01/2021

Ben je benieuwd hoe jij meer kunt leven volgens het ritme van la luna?

Want als de maan toeneemt en meer verlicht wordt, neemt ook onze energie toe. Naarmate de maan in een ellips rond de aarde beweegt, rijden wij mee op de rollercoaster van het leven die soms naar boven en soms weer naar beneden gaat, elke keer opnieuw. Hoe beter je voorbereid bent op deze highs en lows, hoe minder je ertegen moet vechten en hoe meer je gewoon achterover kunt leunen en van het ritje kunt genieten.

28 januari is de eerstvolgende volle maan. Ontdek hieronder wat dat voor jou en jouw energie betekent.

 

DE WETENSCHAP

Twee weken na de nieuwe maan is onze favoriete satelliet halverwege haar baan en staat ze aan de tegenovergestelde kant van de aarde als de zon. Hierdoor baadt de zijde die naar ons gericht staat in zonlicht en verschijnt de maan als een volledig verlichte schijf aan de hemel. De volle maan gaat onder op het moment dat de zon opkomt, en komt op bij zonsondergang. Dat is bij nieuwe maan ook zo, maar omdat die amper verlicht is, valt het niet op.

HET GELOOF

Volle maan wekt heel wat emoties op. Omdat zo’n heldere bol in de nachthemel ietwat mysterieus is, krijgt de volle maan bijzonder veel eigenschappen toegedicht. Sommige daarvan werden zelfs al meermaals wetenschappelijk onderzocht. Over het algemeen wordt aangenomen dat de volle maan een moment van climax is. Alles bereikt zijn hoogtepunt: je energiepeil, je gevoelens, zaken die al een tijdje onder de oppervlakte borrelden. Heel wat mensen melden dat ze slechter slapen door de volle maan, sommige politieagenten zeggen dat geweld, alcohol- en druggebruik in die nachten toenemen en over het algemeen is iedereen een beetje meer, tja, lunatic.

 

WAT JIJ ERMEE KUNT

WELLNESS EN SELFCARE

Het hangt ervan af hoe je je op dat moment voelt en wat je wilt bereiken. Een volle maan maakt je niet alleen energieker, creatiever, moediger en empathischer, ze versterkt zowel je goede als je slechte emoties. Omdat een volle maan heel wat impulsiviteit uitlokt, wordt afgeraden om gedurende de drie dagen rond de volle maan contracten te ondertekenen, dure aankopen te doen of je kapsel drastisch te veranderen.

SEKS EN RELATIES

Emoties laaien hoog op. Dit zou weleens de nacht kunnen zijn waarin je uitvliegt en opgekropte frustraties in een ellenlang WhatsApp-bericht op een nietsvermoedende collega loslaat, maar evengoed eindelijk het moment waarop je iemand zegt dat je van hem of haar houdt. Aangezien een volle maan alles – jawel, álles – intenser maakt, is dit dan weer wel een uitgelezen moment om seks te hebben. Zelfs al moet je daarvoor speciaal Tinder installeren.

PROFESSIONEEL

Dit is dubbel. Sommige astrologen raden af om tijdens een volle maan een contract te ondertekenen omdat je door je impulsiviteit misschien belangrijke details over het hoofd ziet, anderen zeggen net dat dit de ideale periode is. Waar ze het wel over eens zijn: als er zich interessante deals voordoen, kansen uit de lucht komen gevallen of er inderdaad een contract onder je neus wordt geschoven, is de kans groot dat dit gebeurt tijdens volle maan.

PLANTEN EN ZAAIEN

Als aan een plant of bloem speciale krachten worden toegeschreven, is dit het uitgelezen moment om deze uit te proberen, want nu bevatten ze extra veel potentieel. Focus je dus even niet op zaaien, maar pluk enkele geneeskrachtige kruiden, maak een natuurlijk gezichtsmasker of probeer een nieuw recept uit.

Lunatic

Een gids naar de maan en terug

Katrin Swartenbroux Wided Bouchrika

These are luna-tic times: steeds meer mensen geloven in de heilzame kracht van de maan. Denk maar aan de populariteit van moon sign apps of het groeiend aantal mensen dat rekening houdt met de stand van de maan om (al dan niet) belangrijke beslissingen te nemen. Of het nu gaat om hun carrière, seksualiteit of hun moestuin. Ook in de mode flirten labels als Vetements en Valentino met kosmische prints en astrologie, net zoals kunstenaars en schrijvers zich al eeuwenlang laten inspireren door de hemellichamen.

Lunatic schetst een portret van de maan door de eeuwen heen: als tijdsinstrument, muze, politiek wapen, toeristische trekpleister en als symbool van zingeving. Dit boek biedt een antwoord op alle 'maan'-vragen en legt je uit hoe je de kracht van de maan in je eigen leven kan gebruiken; een mooie maar praktische inspiratiegids met gloedvolle beelden en kunstige illustraties.