Ontdek 3 recepten uit het kinderkookboek van Mathilda Masters en BURP Photography
Ontdek 3 recepten uit het kinderkookboek van Mathilda Masters en BURP Photography
23/12/2024
Het beste kookboek ter wereld (en niet alleen) voor kinderen is het nieuwe kinderkookboek van Mathilda Masters. Een kleurrijk boek vrolijke foto's van BURP Photography en maar liefst meer dan 100 recepten (en ook leuke weetjes) voor elke keukenprins of bakprinses, jong of oud!
Ga zelf aan de slag met deze 3 recepten uit het boek.
Miniquiches met groenten
INGREDIËNTEN VOOR 12 STUKS - 50 MINUTEN
- 12 kleine sneetjes brood
- 40 g boter
- 6 eieren
- 100 ml melk
- peper
- zout
- restjes gare groenten zoals broccoli, paprika,
champignons… - 50 g geraspte kaas (gruyère of emmentaler)
- deegrol
- muffinvorm met 12 vakjes
BEREIDING
- Verwarm de oven tot 160 °C.
- Snijd de korsten van het brood. Leg de sneetjes op het werkblad en rol ze plat met een deegrol. Besmeer ze dun met boter. Duw ze met de beboterde kant naar buiten in de muffinvorm en bak ze 3 minuten in de oven. (Tip: Als je papieren vormpjes gebruikt in de muffinvorm, hoef je de sneetjes brood niet in te vetten.)
- Klop de eieren los met de melk. Kruid met peper en zout.
- Haal de vorm uit de oven. Doe in elk broodbakje wat groenten. Giet er het eiermengsel over. Strooi geraspte kaas in elk bakje. (Tip: Als je graag ham eet, kun je er ook wat fijngesneden ham bij doen.)
- Bak de miniquiches 10 tot 15 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. (Tip: Je kunt ze meenemen in je lunchbox, maar warm zijn ze natuurlijk ook lekker!)
Smakelijk!
Chili sin carne
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN - 45 MINUTEN
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 4 wortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode paprika
- 1 oranje of gele paprika
- 1 rode chilipeper
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels (1 klein blikje) tomatenpuree
- 1 blik (400 g) tomaten in blokjes
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper
- zout
- 1 blik (400 g) rode kidneybonen in chilisaus
- 1 klein blik (150 g) maïs
- 300 g rijst
- 200 g zure room
- 100 g geraspte cheddarkaas
- 1 limoen
- 1 bosje verse koriander
BEREIDING
- Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Schil of schrap de wortelen en snijd ze in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de paprika in blokjes.
- Hou je van pikant? Snijd de chilipeper dan in stukjes met de zaadjes en zaadlijsten. Niet zo’n fan van pikant? Snijd de chilipeper in de lengte in tweeën, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Verwarm de olijfolie in een grote kookpan. Stoof de ui met de knoflook. Doe er de wortelen, de bleekselderij, de paprika en de chilipeper bij. Laat alles even stoven. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even meebakken. Doe er de tomaten in blokjes bij. Vul het blik voor driekwart met water en giet het in de pan. Kruid de groenten met komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Roer goed om en laat ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen.
- Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de kidneybonen en de maïs bij de groenten in de pan. Roer om en laat nog 10 minuten opwarmen.
- Serveer de chili met de rijst, geraspte cheddarkaas, zure room, kwartjes limoen en korianderblaadjes.
Smakelijk!
Chocolade-salami
INGREDIËNTEN VOOR 30 PLAKJES - 6U30
- 3 kakelverse eieren
- 125 g poedersuiker
- 60 g boter op kamertemperatuur
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 60 g ongezoet cacaopoeder
- 150 g koekjes (petit-beurre- of mariakoekjes)
- een elektrische mixer of keukenmachine met klopper
- plasticfolie
BEREIDING
- Splits de eieren. Voor dit recept heb je alleen de eierdooiers nodig. De eiwitten kun je gebruiken in een ander recept.
- lop de eierdooiers op met de suiker. Gebruik een garde, een elektrische mixer of de keukenmachine. Roer er de boter, het sinaasappelsap en het cacaopoeder door.
- Verkruimel de koekjes. Meng ze met de cacaoboter.
- Leg een vel plasticfolie op je werkblad. Schep het mengsel op de folie. Rol het mengsel met behulp van de folie tot een mooie worst. Draai de uiteinden strak aan. Leg de worst minstens 6 uur in de koelkast.
- Verwijder de plasticfolie en snijd de worst in plakjes. En dan maar lachen als iemand denkt dat het echt salami is…
Smakelijk!
Het beste kookboek ter wereld (en niet alleen) voor kinderen
Dit boek met meer dan 100 recepten is een feest voor elke keukenprins of bakprinses, jong of oud!
Van apfelstrudel tot zandkoekjes, van aardappelstamppot tot zoetzure kippenblokjes en van aubergines in tomatensaus tot zelfgemaakte mayonaise voor bij de frietjes!
Met weetjes voor wanneer je even moet wachten tot de koekjes klaar zijn...