Olijfolie en ijs? Het kan!

Olijfolie en ijs? Het kan!

06/12/2018

Wilma Van Grinsven-Padberg presenteerde op dinsdagavond 4 december haar boek Olijfolie! in Van Gils & Gasten. Het is een boek met verschillende weetjes over een van de gezondste en oudste oliën, namelijk olijfolie. Het publiek was alvast enthousiast.

Wilma Van Grinsven-Padberg is gepassioneerd door olijfolie en volgde de opleiding tot olijfoliesommelier in Italië en New York. Ze wist de gasten rond de tafel duidelijk te inspireren en gaf enkele tips mee hoe je nu een lekkere olijfolie kiest. Ga nooit voor de goedkoopste fles en probeer ook altijd even te ruiken aan de olijfolie.

Ze bracht een verrassend gerechtje mee: vanille-ijs met olijfolie! Zo lekker dat Wouter Beke niet wilde delen en het zo snel mogelijk allemaal zelf verorberde.

Voor wie dit gerecht ook eens wil proeven, delen we hieronder het heerlijke recept.

Karamel-vanille-ijs met olijfolie en krokante amandelen

Ingrediënten

80 gram suiker | 200 ml room |  200 ml volle melk |  2 eidooiers |  80 gram amandelschaafsel | 20 gram kristalsuiker | 1 eiwit |olijfolie

Bereiding

Breng een pan met een laagje water aan de kook, voeg hieraan de suiker toe. Laat dit op laag vuur inkoken tot een lichte karamelkleur. Blus af met de room en de melk en laat dit voorzichtig koken tot de suiker volledig is opgelost in de vloeistof.

Roer de eidooiers los en meng met de vloeistof. Verwarm alles voorzichtig tot de eidooier begint te binden. Laat de vloeistof afkoelen en verwerk het tot ijs in een ijsmachine. Meng het amandelschaafsel met de suiker en het eiwit, verwarm een oven voor op 170 graden en bak hierin de amandelen goudbruin.

Serveer een goede bol van het ijs samen met de amandelen en druppel wat olijfolie eroverheen.

Interview met auteur van boek 'Olijfolie!' (Van Gils & gasten)

Olijfolie!

Het naslagwerk

Wilma Van Grinsven-Padberg

Alles wat je wilt weten over olijfolie!

Olijfolie is een van de gezondste en oudste oliën en het gebruik ervan neemt wereldwijd toe. Er valt zoveel over te vertellen, en toch is er zo weinig over gekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt en dat olijfolie meer gewaardeerd wordt!

In haar boek, Olijfolie, deelt olijfoliesommelier Wilma Van Grinsven-Padberg haar kennis over en liefde voor olijfolie. In haar boek ging ze op zoek naar antwoorden op alle vragen die ze ooit kreeg. Hoe wordt olijfolie gemaakt en hoeveel soorten zijn er? Bestaat er zoiets als olijfolie-fraude? Hoe moet je olijfolie proeven en gebruiken? Hoe herken je een goede olijfolie? En een slechte?

Dit alles en nog veel meer vind je in dit boek, aangevuld met enkele overheerlijke en verrassende recepten!

€ 25,99 | Meer info