Nieuw-Zeeland of ‘Het land van de lange witte wolk’

Nieuw-Zeeland of ‘Het land van de lange witte wolk’

02/05/2018

Wil je Nieuw-Zeeland leren kennen in al zijn pracht en glorie? De ‘On The Road’ reisgids voert je door Nieuw-Zeeland en zijn meest opwindendste bezienswaardigheden ! Door het binnenland van het Zuidereiland, langs de prachtige kustlijn en warmwatergebieden en niet te vergeten de cultuur van de Maori’s, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland.

Elke dag bevat een uitgestippelde route waarbij je de meest bijzondere plekken in Nieuw-Zeeland kan verkennen. Met handige tips om een auto te huren, kan je al snel aan een prachtige roadtrip beginnen!

Start van een prachtige roadtrip

Onze reis begint in Auckland. Voor ons, Europeanen, de andere kant van de wereld. Dat je het gevoel krijgt gewoon weer thuis te komen of terecht te komen in Engeland, zal snel verdwijnen bij het verlaten van het niet-zo-exotische luchthavengebouw. Zeker wanneer je de skyline van Auckland kan bezichtigen vanop een zeilboot. Je dag afsluiten met een zonsondergang op Muriwai Beach en je krijgt al snel het idee aan de échte andere kant van de wereld te zitten. Het belooft alvast een magisch begin van deze trip!

In de volgende dagen van de reis verken je het Noorden van Nieuw-Zeeland. Met 35°C en de warmwaterbronnen, zal je al snel warme gevoelens krijgen voor het land. In Waitangi kan je de eerste keer proeven van de cultuur en geschiedenis van de Maori’s.

Terug naar de metropool Auckland en doorreizen naar…

Na een dag sightseeing door Auckland en zijn vulkaankegels gaat onze reis verder naar de Baai des Overvloeds. De witte stranden en prachtige kampeerterreinen aan het water, de productieve fruitplantages en overvloedige visgronden  zijn er een streling voor het oog én de smaakpapillen.

In Rotorua, het toeristische centrum van het Noordereiland, kan je de Maori cultuur niet ontlopen. De Polynesische symbolen en houtsnijwerk van de inheemse bevolking zie je overal! Je kan er het populaire souvenir de tiki inslaan. Het zijn traditionele amuletten die gebruikt worden als sleutelhanger, oorring of flesopener. Wil je een volledige onderdompeling in de cultuur? Dan is het bijwonen van een authentiek Maori-concert in het centrale huis in Ohinemutu, zeker een aanrader!

Nieuw-Zeeland op zijn best…

Amper 5% van Nieuw-Zeeland is bevolkt door mensen. De rest? Dieren! En de fenomenale natuur met zijn fauna en flora. Deze kan je het best eens gaan bewonderen met een wandeling in de wildernis. Wie Nieuw-Zeeland zegt, denkt misschien ook aan Lord of The Rings? Een must-see is dan toch wel de vulkaan die gebruikt werd als de berg van Mordor, waarin Frodo de ring moet zien kwijt te spelen.

Wil je meer weten over Nieuw-Zeeland, of zoals de Maori het zeggen ‘Het land van de lange witte wolk’?  Dan is blijven zitten geen optie! Pak je On The Road reisgids mee in je koffer, boek je vliegtuigticket en ga op ontdekking!

Lannoo's Autoboek - Nieuw-Zeeland on the road

Bruni Gebauer, Stefan Huy

Een autovakantie zonder zorgen dankzij Lannoo's Autoboeken 'on the road'

Lannoo's Autoboeken 'on the road' zijn praktische gidsen om een land of regio met de auto te verkennen. Ze bevatten uitgestippelde routes met informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg. Je kunt de voorgestelde routes overnemen of ze naar eigen wens met elkaar combineren.

€ 24,99 | Meer info | Kijk het boek in