Mama Baas viert haar 5de verjaardag met 5 boeiende webinars!

Mama Baas viert haar 5de verjaardag met 5 boeiende webinars!

28/05/2020

Wist je dat … Mama Baas al haar vijfde verjaardag viert? Ze hadden veel voor jullie in petto, maar helaas heeft corona roet in het eten gegooid en hebben ze hun plannen moeten aanpassen.

Ze laten jullie echter niet in de kou staan:

de komende vijf weken bieden ze jullie elke week een boeiende webinar aan!

In samenwerking met partner OZ.

OZ wil bijdragen aan de gezondheid van ouders en kinderen, en dat zowel op fysiek, psychisch als sociaal vlak. Welzijn en beweging van ouders én kinderen verdienen daarbij extra aandacht.

5 jaar Mama Baas = 5 webinars

Woensdag 03/06: Hoogsensitief ouderschap met dramatherapeut en coach Bieke Geenen

> Schrijf je in

Woensdag 10/06: Papieren bloemen maken met creatieve mama Fran Vanseveren

> Schrijf je in

Woensdag 17/06: Kinderen helpen bij verlies met rouwexpert Manu Keirse

> Schrijf je in

Woensdag 24/06: Eerste hulp bij kleine kinderen met dokter Iris Fouquaet

> Schrijf je in

Woensdag 01/07: Versterk je spieren én de band met je kind met #Fitmom Delphine Steelandt

> Schrijf je in

Dankzij partner OZ zijn de webinars helemaal gratis. Na verschijnen kan je de webinars nog 1 week herbekijken.

 

Webinar 1: Hoogsensitief ouderschap met dramatherapeut en coach Bieke Geenen

Bieke Geenen geeft enkele concrete handvatten mee om met je eigen hoogsensitiviteit en die van je kind om te gaan

Hoogsensitiviteit lijkt in grote mate erfelijk te zijn. Dat maakt het opvoeden er niet makkelijker op. Want niet alleen je kind is hoogsensitief, ook jij als ouder moet rekening houden met je eigen specifieke valkuilen en triggers. Als hoogsensitieve ouder is het dan ook allesbehalve eenvoudig om in balans te blijven.  

Bieke Geenen laat je kennismaken met negen triggers die hoogsensitieve mensen uit evenwicht kunnen brengen. Ze geeft je bovendien heel wat concrete handvatten mee om op een andere manier met je eigen hoogsensitiviteit en die van je kind om te gaan, zodat jullie elkaar beter leren begrijpen en sneller weer rust vinden in jullie gezin.

Na de webinar is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Bieke Geenen is dramatherapeut en coach. Als hoogsensitieve mama met een hoogsensitieve zoon weet ze als geen ander hoe moeilijk het is om haar gezin in balans te houden. In haar praktijk begeleidt ze dagelijks hoogsensitieve ouders.

 

Webinar 2: Papieren bloemen maken met creatieve mama Fran Vanseveren

Maak prachtige bloemen, knutsel een groot feestboeket of fleur je kamer op met je favoriete zomerse bloem

Creatieve mama Fran Van Severen gaat samen met jou aan de slag om de mooiste roosjes uit crêpepapier te maken. Aan de hand van haar duidelijke uitleg en demonstratie tijdens deze webinar kan iedereen de meest originele bloemen knutselen.

Deze workshop is geschikt voor kleuters met begeleiding of zelfstandig voor kinderen van de eerste leerjaren.

BELANGRIJK: Leg alvast dit materiaal klaar bij de start van de workshop:

papier (gekleurd crêpepapier of toiletpapier of servetten) | schaar | lijm | ijzerdraad | groene bloementape/een strook groen crêpepapier | verschillende stokjes (bijvoorbeeld satéstokjes) | eventueel een vaas/emmertje

Deze workshop is gebaseerd op het boek Papieren Bloemen van auteur Karin Van Hoorick.

Webinar 3: Kinderen helpen bij verlies

Rouwspecialist Manu Keirse leert je hoe je als ouder kunt omgaan met het verdriet waarmee we vandaag worden geconfronteerd

Ook voor je kinderen zijn de coronamaatregelen niet altijd evident. In deze tijden hebben kinderen veel te maken met verlies in al haar vormen: geen contact meer met de vriendjes, niet meer op de schoot bij oma en opa mogen zitten enz. Rouwspecialist Manu Keirse leert je hoe je als ouder kunt omgaan met dat verdriet. Hij laat zien hoe je als ouder attent kunt zijn voor de pijn van je kind en waarom een open communicatie zo belangrijk is.

Verdriet verdwijnt niet door erover te zwijgen. Het verlamt als je er thuis of op school niet mee terechtkunt. Kinderen ervaren net zulke intense gevoelens van gemis als volwassenen, maar reageren op een manier die eigen is aan hun leeftijd en hun ontwikkeling.

Na de webinar is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Rouwexpert Manu Keirse maakte met zijn basisboek Kinderen helpen bij verlies – waarvan intussen meer dan 25.000 exemplaren hun weg vonden naar de lezer – verdriet en rouw bij kinderen bespreekbaar.

Webinar 4: Eerste hulp bij kleine kinderen

Dokter Iris Fouquaet legt uit hoe je kleine ongelukjes met jouw kind kan oplossen en wanneer je best wel een arts inschakelt

Kinderen hebben een extra gave om hun (groot)ouder, oppas of juf te slim af te zijn. Een buil, een schaafwonde, een wespensteek... komen in elk gezin voor. Tijd voor een cursus Eerste Hulp Bij Kleine Kinderen!

In de huidige omstandigheden stap je immers iets minder gemakkelijk naar de huisdokter, dus enkele basics om zelf onder de knie te hebben is geen overbodige luxe. Hoe plak je nu de pleister op die moeilijke plek, hoe herken je een zonnesteek of wat doe je best wanneer je zoon of dochter diarree heeft?

Na de lezing van Iris voorzien we tijd voor jouw vragen. Voor iedereen met kinderen van 0 tot 8 jaar.

De lezing is gebaseerd op het boek EHBK* (*Eerste Hulp bij Kleine Kinderen), van auteur & dokter Sofie Vanderoost.

Webinar 5: Versterk je spieren én de band met je kind

#Fitmom Delphine Steelandt legt uit hoe je samen met je kind fit en gezond wordt

Sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt zocht een gezonde activiteit die ze samen met haar baby kon doen. Het liefst wilde ze zoveel mogelijk tijd met hem doorbrengen.

Omdat ze het aanbod nergens anders vond, startte ze met work-outs voor ouder en kind. Van baby’s tot pubers.  Ze ontwikkelde de work-outs om meer qualitytime te kunnen beleven met hen. De mama’s trainen hun lichaam en de kinderen ervaren het als een spel. Door samen te spelen, creëer je een nog betere band met elkaar. Samen spelen is aandacht geven en een mooie manier om je kind beter te leren kennen.

In deze webinar legt Delphine uit hoe je samen met jouw zoon of dochter fitter en gezonder wordt. Ze geeft je tips hoe je aan de slag gaat en hoe je het volhoudt!

#Fitmom was het eerste boek dat Delphine schreef.
Ondertussen schreef ze ook #Fitbody, #Fitplus en #Fitfood.
Samen met haar man schreef ze #100DOD – 100 days of dedication.

Wie of wat is Mama Baas?

Mama Baas is no-nonsense, authentiek en recht door zee. We mogen ook al eens opbiechten dat we het, als ouder, soms niet zó goed onder controle hebben. It’s okay not to be perfect! 

Mama Baas ging officieel online in maart 2015 en ontstond in het brein van twee mama’s die zelf met vragen zaten en die nood hadden aan een platform waar ouders terecht kunnen.

Ondertussen groeide Mama Baas uit tot een online community, mét een boekenkast vol eigen boeken én een eigen webshop!