Maak zelf watermeloentjes uit rolfondant

Maak zelf watermeloentjes uit rolfondant

24/07/2020

Ga zelf aan de slag met rolfondant.

Dankzij dit recept van Taarten Tatyana maak je de schattigste watermeloentjes.

Watermeloen

1. Aangezien we deze achteraf goed gaan dusten nemen we voor de volledige watermeloen iets lichtere kleuren dan de oorspronkelijke kleuren van een watermeloen.

2. Rol een groot stuk lichtroze rolfondant uit tot een dikte van ongeveer 2 cm.

3. Snijd hieruit een driehoek met een bollere zijde.

4. Rol een stukje witte rolfondant uit tot een dikte van 1 cm. Snijd hieruit een rechthoek.

5. Maak de bollere zijde van de roze driehoek een klein beetje nat en plak hem tegen de witte rechthoek. Snijd de overtollige witte rolfondant weg.

6. Rol een stukje groene rolfondant uit tot een dikte van 1 cm. Snijd hieruit een rechthoek.

7. Maak de rand van de groene rechthoek een klein beetje nat en plak hem ook tegen de witte rechthoek. Snijd ook hier de overtollige groene rolfondant weg langs de buitenkanten.

 

8. Maak met de bolvormige modelleerstok de openingen voor de ogen in de lichtroze rolfondant.

9. Trek met een tandenstoker een lijntje tussen de onderkant van de ogen voor de mond.

10. Maak met de puntige modelleerstok het lijntje in het midden voorzichtig groter zodat het de vorm krijgt van een maantje.

11. Vul de ogen en de mond met zwarte rolfondant. Duw de ogen niet te diep in; ze mogen gerust wat uitpuilen.

12. Maak uit zwarte suikerpasta enkele kleine druppelvormen voor de pitjes en plak deze willekeurig op de lichtroze rolfondant.

13. Geef beide ogen een klein wit bolletje rolfondant om de lichtreflectie na te bootsen. Zorg ervoor dat het ene witte bolletje iets groter is dan het andere.

14. Plak een klein bolletje rolfondant in een donkerder roze tint onderaan in het midden van de mond voor de tong. Trek met een tandenstoker een lijntje in de tong

 

Basisboek taartdecoraties

Taarten decoreren wordt een piece of cake

Tatyana Van Huffel

Dit unieke boek bevat niet alleen recepten voor themataarten, maar ook heel wat tips van taartenontwerpster Tatyana om zelf aan de slag te gaan met rolfondant. Stap voor stap legt ze je uit hoe je taarten stapelt en maskeert, schildert op rolfondant en de leukste cake toppers creëert. En dat alles om jouw bakkunsten onweerstaanbaar te maken!

> Ontdek meer over dit boek

Basisboek taartdecoraties - Taarten decoreren wordt een piece of cake