Langs de Middellandse Zee van Barcelona naar Valencia

Langs de Middellandse Zee van Barcelona naar Valencia

25/07/2019

Hou jij ook van een reis met de camper? Beleef een onvergetelijke reis langs de Middellandse Zee van Barcelona naar het prachtige Valencia, een route van 650 km in 8 dagen.

 

Dag 1, 2 en 3

Trek minimaal 3 dagen uit voor Barcelona, de op één na grootste stad van Spanje. Neem de tijd om te flaneren door de grote winkelstraten aan weerszijden van de Passeig de Gràcia, op de Rambla en in de Barri Gòtic rond de Catedral de Santa
Eulalia en de Plaça Reial. Geniet van een ontspannende middag in het verbazingwekkende Parque Güell met de palmbomen, grotten en originele creaties van Gaudí. Sommigen zullen Barcelona niet verlaten zonder ook een bezoek te hebben gebracht aan het museum van de Catalaanse muziek, het museum voor hedendaagse kunst, het Picassomuseum en niet te vergeten Casa Milà (La Pedrera) en het Palau Güell, twee beroemde werken van Antoni Gaudí. Op de heetste uren van de dag kan je het beste binnenactiviteiten plannen.

Beklim de Montjuïcheuvel om een bezoek te brengen aan de Fundació Joan Miró en het museum voor Catalaanse kunst, met een uitzonderlijk rijke collectie romaanse en gotische kunst. Vlakbij toont de Poble Espagnol aan de hand van reconstructies een overzicht van de Spaanse architectuur. Je vindt er ook winkeltjes, restaurants en ambachtswerk. Natuurlijk bezoek je ook de indrukwekkende Sagrada Familia, waaraan Gaudí bijna 40 jaar werkte, en zelfs toen was de kerk nog lang niet af. Slenter door de oude haven – tegenwoordig een drukke uitgaansbuurt – en geniet van het strand in de stad. Ook ‘s avonds komt deze stad niet tot rust en blijft het druk op de beroemde Rambla en in de tapasbars.

Dag 4

Verlaat Barcelona en rijd zuidwaarts naar Sitges, waar het Museu Cau Ferrat, het huis van de schilder Santiago Rusinyol, een bezoek verdient. Dan gaat het richting binnenland, via de route van de cisterciënzerkunst, die langs drie kloosters voert (met een combinatiekaart kan je ze alle drie bezichtigen). Het Monestir de Santes Creus ligt midden in een groene vallei met wijn- en olijfgaarden. Met het grote claustrum, de kerk en de kapittelzaal is dit een van de mooiste cisterciënzerkloosters in Catalonië. De volgende halte is de middeleeuwse stad Montblanc, omgeven door vestingmuren. Maak daarna een zijsprong naar het verbazingwekkend mooie vrouwenklooster van Vallbona de les Monges. Via Montblanc rijd je naar het klooster van Poblet, dat in de 12de eeuw gesticht werd en dat een beknopte samenvatting is van de Spaanse architectuurgeschiedenis.

 

Dag 5

Na de cisterciënzerkunst komt de klassieke oudheid aan bod in Tarragona. In deze kuststad ligt een van de grootste Romeinse archeologische sites van Spanje, met vestingmuren, resten van een forum en een amfitheater. Verlaat de stad niet zonder ook de middeleeuwse steegjes en de prachtige kathedraal te hebben gezien. Deze laatste werd gebouwd op een voormalige tempel ter ere van Jupiter (resten daarvan zijn zichtbaar in het claustrum). Rijd 5 km noordwaarts via de N240 en bezoek de Acueducto de les Ferreres en het Mausoleo de Centcelles.

Dag 6

Of je nu met of zonder kinderen reist, een dagje in het pretpark Port Aventura (in Salou) is altijd leuk. Groot en klein kunnen hier op een ludieke manier vijf gebieden ontdekken (Mediterrània, China, Polynesia, Mexico en de Far West). Er is ook een waterpark. Roetsjbanen, wildwaterbanen en andere attracties zorgen voor vertier. Neem daarna de N340 naar de delta van de Ebro.

 

Dag 7

De delta van de Ebro is een uitgestrekt vochtig gebied met een unieke fauna en flora, een beetje vergelijkbaar met de Franse Camargue. Neem de tijd om de routes door dit natuurpark te verkennen met de camper of de fiets, mis zeker de lagune van de Encanyissada niet, een paradijs voor trekvogels. Rijd nu naar Tortosa, een stadje met een fraai erfgoed (het bisschoppelijke paleis, de Reales Colegios, de kathedraal) en een prachtige ligging te midden van olijfgaarden, sinaasappel- en perzikbomen, die je kan bewonderen vanaf belvedères.

 

Dag 8

De route loopt door via Peñíscola, de mooiste stad van de Costa del Azahar. Het oude centrum en de vestingmuren liggen op een rotsig schiereiland met bovenaan een streng fort gebouwd door de tempeliers. Neem vervolgens de N340 en sla ter hoogte van Castelló de la Plana af naar het bergdorp Vilafamés, met ruïnes van een Moorse burcht en schitterende panorama’s. De CV10 en de N340 leiden naar Sagunt, dat aan de voet van een heuvel ligt. Op de top verrijst een indrukwekkende kasteelruïne. Je staat nu voor de poorten van de stad Valencia.

Met de camper door Europa

De onmisbare gids voor elke campertoerist

Ontdek deze route en 74 andere toeristische routes voor motorhomes in de gloednieuwe editie van Met de camper door Europa. De landen worden per regio gegroepeerd: zo kun je nog gemakkelijker grensoverschrijdende rondritten maken. 

Per route krijg je tips voor wat je onderweg zeker niet mag missen en een bondige beschrijving van de bezienswaardigheden. In de praktische adresboekjes vind je voor elke routen een weloverwogen selectie van slaap-, eet-, winkel- en ontspanningsadressen. En natuurlijk wordt elke route overzichtelijk op kaart uitgetekend.

€ 25,99 | Meer info | Kijk het boek in