Maart is Jeugdboekenmaand!

Maart is Jeugdboekenmaand!

26/02/2024

In maart vieren we de Jeugdboekenmaand! Het ideale moment om aandacht te vragen voor het plezier van (voor)lezen. Dit jaar is het thema ‘Sport en spel’. Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden! Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?

We zetten hieronder graag enkele boekentips, een leuke quiz en een fantastische auteur in de kijker. Ontdek dat deze auteur meter is van de Jeugdboekenmaand.

Onze boekentips l Stinkhond quiz l Mathilda Masters

(P.S. Wist je dat het campagnebeeld van de Jeugdboekenmaand ontworpen werd door illustrator Tom Schamp? Hij maakte ook al heel wat boeken die je hier kan bekijken.)

Boeken om niet te missen tijdens de jeugdboekenmaand

Baby-, peuter, & prentenboeken

Fictie

Subtitle: 
Een voorlees- en zoekboek
Prijs:16,99
Subtitle: 
Twitch & Jack op zoek naar de eierdief
Prijs:17,99
Subtitle: 
3 verhalen in 1 boek
Adviesprijs:24,99
Prijs:19,99
You save:-20%

Non-fictie

Subtitle: 
Duidelijke antwoorden op vragen van kinderen
Prijs:16,99
Subtitle: 
De mooiste en machtigste dieren in de lucht
Prijs:27,99

Mathilda Masters, trotse meter van de jeugdboekenmaand

Elk jaar worden er meters en/of peters van de Jeugdboekenmaand gekozen. Dit jaar is niemand minder dan jeugdauteur Mathilda Masters één van de meters. Waarschijnlijk ken je haar van de succesvolle ‘321 superslimme dingen’-boeken of misschien las je ooit al eens een boek van ‘De keukenprins van Mocano’-reeks of van ‘Obi en Tito tapir’? Haar boeken zitten steeds vol avontuur en humor.

Wist je dat… de Jeugdboekenmaand voor Mathilda Masters de leukste maand van het jaar is! Haar missie: “Als meter wil ik nog meer dan anders alle kinderen die ik ontmoet een vonkje geven om hun eigen leesvuur te ontsteken. Want van alle dingen die je ooit leert, is lezen het meest waardevolle.” Ready, set, go Mathilda! Ontdek alles over haar superslimme weetjesboeken op deze pagina.

© Michiel Devijver - Iedereen Leest

 Als meter wil ik nog meer dan anders alle kinderen die ik ontmoet een vonkje geven om hun eigen leesvuur te ontsteken. Want van alle dingen die je ooit leert, is lezen het meest waardevolle.”