Inspiratie voor jouw feestmenu

Inspiratie voor jouw feestmenu

16/12/2022

Heb je nog inspiratie nodig voor jouw feestmenu? Ontdek hier een heerlijk recept: Lamsstoverij met veenbessen en knoflookpuree uit 'Koken uit één pan' van Libelle.

Lamsstoverij met veenbessen en knoflookpuree

4 personen • 2.15 uur + 1 nacht marineren

INGREDIËNTEN

• 500 g lamsvlees van de schouder • 150 g veenbessen • 2 uien • 3 teentjes knoflook • 1 grote wortel • 3 eetlepels peterselie, gehakt • 1 takje tijm • 1 blad laurier • 500 ml rode wijn • 150 ml olijfolie + extra

VOOR DE PUREE

• 600 g aardappelen • 1 bol knoflook • 50 g boter • 2 eetlepels olijfolie • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd het lamsvlees in stukken en leg in een grote schotel. Pel de ui en snijd in ringen. Schil de wortel en snijd in schijfjes. Doe de ui, de wortel, de peterselie, de laurier en de tijm bij het vlees. Giet er de wijn en 150 ml olijfolie bij. Laat een nacht marineren.
     
  2. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Pel en snipper de knoflook. Stoof aan in een scheutje olijfolie. Kruid het vlees met peper en zout en doe bij de knoflook. Bak het vlees rondom bruin. Voeg de gemarineerde groenten, de helft van de veenbessen en de helft van de marinade toe. Dek af, breng aan de kook en laat 2 uur zacht sudderen. Voeg er de laatste 10 minuten de rest van de veenbessen bij.
     
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de bol knoflook 30 minuten in de oven. Schil intussen de aardappelen en kook gaar. Giet af.
     
  4. Knijp de knoflook uit en pureer met de aardappelen. Roer er de boter en de olijfolie door en kruid met peper en zout. Serveer het vlees met de puree. Lekker met gestoofde jonge worteltjes.

 

Fan van dit recept?

In 'Koken uit één pan' van Libelle vind je wokschotels, stoofpotten en ovenschotels. Vis, vlees en veggie, Vlaamse kost en wereldkeuken, klassiekers en vernieuwende recepten: alles komt aan bod. Je vindt zowel inspiratie voor een doordeweekse maaltijd, als voor een relaxed weekend of een feestelijke gelegenheid.

Dit kookboek is een must voor al wie een drukke agenda heeft, maar toch lekker en vers wil koken voor het gezin, elke dag opnieuw!