Heerlijk simpel gerecht met vis, zoete aardappel en bloemkool

Heerlijk simpel gerecht met vis, zoete aardappel en bloemkool

06/01/2023

Weinig tijd om te koken, geen zin om iedere avond een takeaway te doen, én nood aan lekkere recepten zonder veel gedoe? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

We verzamelden 5 kookboeken boordevol inspiratie en recepten die in een handomdraai klaar zijn!

Dit recept komt uit Heerlijk simpel van Foodbag.

Kruidige vis uit de oven met zoete aardappel en bloemkool

INGREDIËNTEN

voor 2 personen

• 1 Italiaanse kruidenmix • 2 eetlepels paprikapoeder • olijfolie • 20 g peterselie & koriander • zout en zwarte peper • 4 zoete aardappelen • 1 bloemkool • 2 rode uien • 600 g witte vis • 400 g kikkererwten

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.

  • Meng de Italiaanse kruidenmix en het paprikapoeder met 6 eetlepels olijfolie. Versnipper ondertussen de peterselie en koriander. Meng de helft door de kruidenmix en kruid met zout en zwarte peper. Zet opzij zodat de kruiden de olie goed kunnen opnemen.

  • Snijd de vis in hapklare porties. Haal de bakplaat uit de oven, meng de kikkererwten door de groenten en schep er de vis op. Bestrijk de vis met de rest van de bruschetta-mix en schuif voor nog eens 10 minuten de oven in.

  • Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ’m vlot uit elkaar kunt trekken met een vork is hij perfect. Haal uit de oven en serveer met de rest van de peterselie en koriander.

Smakelijk!

Heerlijk simpel - Foodbag

In dit kookboek vind je maar liefst 65 eenvoudige recepten die in een handomdraai klaar zijn. Geen ellenlange zoektocht in de supermarkt, beloofd! En je gaat aan de slag met zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

Foodbag inspireert je met heerlijke recepten, zodat jij elke dag gevarieerd, lekker en zonder zorgen kan koken.