Grote garnalen met ras el hanout en groenten

Grote garnalen met ras el hanout en groenten

12/08/2019

Ook een grote fan van garnalen? Dan is dit gerecht jouw ding. Heerlijke garnalen om van te smullen, op smaak gebracht met ras el hanout.

INGREDIENTEN:

  • 300 g biologische garnalenstaarten (diepvries)
  • 4 grote tomaten
  • 200 g spinazie
  • 1 dl room

 

BEREIDING:

Houd de diepgevroren garnalen onder stromend water en maak ze los van elkaar. De garnalen mogen nog bevroren zijn, maar ze mogen niet meer aan elkaar kleven.

Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de (nog diepgevroren) garnalen gedurende ongeveer 2 minuten. Strooi er 2 koffielepels ras el hanout over en bak nog eens 2 minuten.

Snijd intussen de tomaten in plakjes.

Haal de garnalen uit de pan, ook al zijn ze nog niet helemaal gaar, en leg ze op een bord. Leg de tomatenplakjes in de pan met het aanbaksel; dat geeft een lekkere smaak. Zet een deksel op de pan en laat 6 tot 8 minuten stoven.

Roer de tomaten om en leg er de spinazie op. Giet de room erbij, zet het deksel opnieuw op de pan en laat ongeveer 3 minuten stoven. Roer de groenten door elkaar en kruid met peper en zout.

Leg de garnalen op de groenten en laat nog even doorkoken zodat alle smaken, maar ook de gele kleur van de ras el hanout, zich vermengen.

Serveer in een mooie pan.

Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Pascale Naessens

Eenvoudige gezonde gerechten met een minimum aan ingrediënten

Benieuwd naar meer eenvoudige en gezonde gerechten van Pascale Naessens? In haar nieuwste boek focust ze meer dan ooit op heerlijke recepten met een minimum aan ingrediënten en werk. Zo bewijst ze eens te meer dat gezonde voeding haalbaar is voor iedereen

De gerechten worden gepresenteerd op mooi gedekte tafels en op een warme, sfeervolle manier in beeld gebracht.

€ 25,99 | Meer info | Kijk het boek in