'Een zee van liefde' wint de Boon kinder- en jeugdliteratuurprijs

'Een zee van liefde' wint de Boon kinder- en jeugdliteratuurprijs

24/03/2022

Op 24 maart 2022 werd de Boon, een nieuwe Vlaamse literatuurprijs, voor het eerst uitgereikt in Oostende. Pieter Gaudesaboos, auteur en illustrator van het prachtige Een zee van liefde, mocht zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs in ontvangst nemen en dat is meer dan terecht. Want meer dan ooit is er wereldwijd nood aan wederzijds respect en liefde. Een zee van liefde!

Kwaliteit nastreven is een speerpunt in alles wat we doen. Het is de rode draad door al onze projecten, van boeken tot alles eromheen. En als je op kwaliteit blijft inzetten, gebeuren er kleine wonderen...

Wij zijn dan ook ontzettend fier op Pieter en onze kind- en jeugdboeken uitgever Sofie Van Sande. Deze uitzonderlijke samenwerking met Pieter, die ondertussen al twintig jaar bestaat, is moeilijk in woorden te vatten en iets waarop wij ongelooflijk trots zijn. Lezers de boeken geven die ze altijd al zochten en boeken en auteurs zoals Pieter de lezers geven die ze verdienen. Dát is onze missie! 

In Een zee van liefde steekt Pinguïn de oceaan over om Beer te vertellen dat hij verliefd is. Beer begrijpt niet wat liefde is en Pinguïn vindt er maar de juiste woorden niet voor. De twee vrienden trekken een zomer samen op en genieten van elkaars gezelschap. Pas wanneer Pinguïn weer vertrokken is ontdekt Beer de ware betekenis van liefde. 

 

Een zee van liefde (1)