Ferraris is back!

Ferraris is back!

04/09/2017

De Grote Atlas van Ferraris is helemaal terug. Na de allereerste in 1777, een editie in 2007 is het nu tijd voor een nieuwe editie!

Het jaar 1777
Graaf de Ferraris overhandigt 275 met de hand getekende en ingekleurde kaartbladen aan keizer Jozef II. Samen vormen deze het huidige België. Nooit eerder was een West-Europees land op zo’n gedetailleerde schaal en met zoveel finesse en precisie in kaart gebracht.

 

Het jaar 2007
Specialisten van de Koninklijke Bibliotheek van België en het Nationaal Geografisch Instituut starten met het inscannen van deze kaartbladen. Op 1:20.000 past één origineel kaartblad op een dubbele pagina van een boek. Een superformaat van een boek. Maar wat een boek, want een meesterwerk verdraagt geen compromissen.

 

Het jaar 2017
Om tegemoet te komen aan de aanhoudende vraag komt er een nieuwe editie van deze Ferraris-atlas. Ondertussen uitgegroeid tot een waar collector’s item, een must voor liefhebbers van geschiedenis en cartografie. Je vindt in deze atlas nagenoeg elk Vlaams plaatsje terug, met zijn kerk, plein, bossen, boomgaarden en zelfs een galgenveld.

 

Deze bestseller is vanaf midden september terug beschikbaar. Bestel nu aan de voordeelprijs van 129 euro (vanaf 1 januari 2018 150 euro).

€ 129Meer info | Bestel hier