Feestmenu Pascale Naessens

Feestmenu Pascale Naessens

26/11/2020

Zet het eindejaar gezond in met dit heerlijk feestmenu van Pascale Naessens.

 

Gebakken pinda's met kruiden

Werk: 7 minuten | Gaartijd: 10 minuten

Ingrediënten

100 g (ongezouten) pinda's | 3 takjes rozemarijn | 1 knoflookteentje | 12 gedroogde limoenblaadjes

Bereiding

  • Rits de blaadjes van de rozemarijn, snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder de harde nerf uit de limoenblaadjes en breek ze in stukjes.
  • Giet een beetje olijfolie in een pannetje, bak hierin de kruiden en roer constant tot de rozemarijnblaadjes krokant zijn.
  • Voeg de pinda’s toe en blijf regelmatig roeren. Kruid met een beetje zout en peper. Let op, want zowel de kruiden als de noten verbranden snel.
Tip: keto

30 g pistachenoten of pinda’s bevatten ongeveer 5 g koolhydraten.

Tip: pistachenoten

Ook zeer lekker met pistachenoten!

 

Gebakken zalm in heerlijk gekruide kokosmelksaus

Werk: 15 minuten | Gaartijd: 20 minuten

Ingrediënten

2 zalmfilets | 300 ml kokosmelk | 1 rode ui | 200 g spinazie | 8 zongedroogde tomaatjes in olie (50 g) | 2 knoflookteentjes | 8 gedroogde limoenblaadjes (zie tip) | sap van ½ limoen

Bereiding

  • Bak de zalmfilets mooi aan in olijfolie. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Maak de pan schoon. Halveer de ui, snijd in plakjes en stoof ze zachtjes aan in flink wat olijfolie. Snijd de knoflook fijn en voeg toe. Roer regelmatig om zodat de ui niet bruint, want dat geeft een bruine kleur aan de saus.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Voeg de tomaatjes, de kokosmelk en de limoenblaadjes toe aan de ui en kruid met peper en zout.
  • Snijd de spinazie in fijne reepjes en voeg toe. Voeg het limoensap toe. Leg de vis terug in de pan en laat nog even garen. Serveer.
Tip: gedroogde limoenblaadjes

Als je limoenblaadjes laat meekoken, geven ze de smaak van limoen af, veel intenser dan wanneer je limoensap toevoegt. Gedroogde limoenblaadjes vind je in de natuurwinkel of de Aziatische winkel en soms kun je ze vers kopen.

 

Bavarois van perziken en gedroogde abrikozen

Werk: 20 minuten | Gaartijd: 10 minuten + 20 minuten in de koelkast

Ingrediënten

3 perziken | 4 gedroogde abrikozen (die nog wat vochtig zijn) | 100 g mascarpone | 2 g agaragar | springvorm met diameter van 16 cm

Voor de bodem

100 g pistachenoten | 5 dadels

Voor de afwerking

rozenblaadjes | grof gemalen pistachenoten

Bereiding

  • Maal de pistachenoten samen met de dadels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Lepel het notenmengsel erop en duw goed aan. Zet in de koelkast.
  • Snijd de perziken in kleine stukken (zie tip). Maal de gedroogde abrikozen fijn. Stoof ze samen met de perziken een vijftal minuten tot ze zacht zijn.
  • Meng de mascarpone met de agaragar en voeg toe aan de perziken. Breng het geheel aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken terwijl je goed roert.
  • Giet het mengsel in de springvorm en zet een twintigtal minuten in de koelkast. Haal de bavarois uit de springvorm en werk af met de pistachenoten en de rozenblaadjes. Dit is een van mijn mooiste en lekkerste creaties.

Tip: perziken schillen

Het liefst schil ik fruit, groenten en kruiden niet, omdat juist in de schil en net daaronder vaak de concentraties aan vezels, vitaminen, mineralen en secundaire plantenstoffen zitten. Het is wel goed om de stukjes perzik klein te snijden, want grote stukken schil kunnen taai zijn en dat is niet fijn als je de bavarois eet. Kleine stukjes geven ook een leuke structuur.

Echt eten

10 jaar aan de top. Geen hype, maar een vaste waarde.

Pascale Naessens

Echt Eten. Maak jezelf sterker, gezonder en gelukkiger. Deze titel geeft de visie op voeding van Pascale Naessens weer en vat meteen samen hoe krachtig voeding is voor ons leven en welzijn. Met 75 eenvoudige lowcarbgerechten maakt Pascale Naessens dit statement helemaal waar. Lekker en gezond eten klaarmaken is leuk en simpel. Wie op deze manier kookt, neemt zijn lot in eigen handen om zichzelf en zijn of haar familieleden sterk en gezond te maken.

Het boek staat ook boordevol lifestyle-ideeën, tips voor mooi en romantisch tafelen en bruikbare informatie over voeding en gezondheid.

> Ontdek meer over dit boek

Echt Eten - Pascale Naessens - Maak jezelf sterker, gezonder en gelukkiger