Drie snelle en gemakkelijke kotgerechten

Drie snelle en gemakkelijke kotgerechten

27/09/2017

Het academiejaar is opnieuw gestart. Voor studenten de tijd om hotel mama terug in te ruilen voor hun geliefde kot. Maar wie kot zegt, denkt al snel aan de bijhorende kebab of diepvrieskost. Loïc The Rookie Cook bewijst in zijn eerste boek dat snel koken met weinig kookspullen ook anders kan. Wij geven alvast drie recepten om zelf uit te proberen. Smakelijk!

Carboeboe (12 minuten)

Ingrediënten

  • 150 g pasta (bv. spirelli)
  • 100 g gerookt ontbijtspek
  • 10 cl room
  • 1 eetlepel parmezaan
  • bieslook

Onmisbare ingrediënten op kot:

  • bouillonblokje (kip of groetnen)
  • olijfolie
  • ui
  • knoflook
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bereiding

Doe de pasta in een plastic pot met een half bouillonblokje en water. Gaar 10 minuten in de microgolfoven op 900 W.

Snijd het ontbijtspek in klein reepjes en bak 4 minuten aan in hete olijfolie.

Snijd een ui en een teentje knoflook fijn en voeg toe in de pan.

Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Voeg de pasta, room en parmezaan toe en laat nog 2 minuten sudderen.

Werk af met bieslook.

Vol-au-vent kotfoodstyle (12 minuten)

Ingrediënten

  • 100 g champignons
  • 125 g kippendijen
  • 100 g gemengd gehakt
  • boter

Onmisbare ingrediënten op kot:

  • kippenbouillonblokje
  • peper
  • bloem

Bereiding

Snijd de champigons in vieren en de kippendijen in kleine stukken. Rol balletjes van het gehakt.

Bak alles aan in een dikke klont boter.

Kruid met een half bouillonblokje en peper.

Als alles goed aangekleurd is, is het tijdo m te singeren. Voeg twee eetlepels bloem toe zodat de boter opgeslorpt is. Bak nog een minuut op middelmatig vuur. 

Voeg water toe totdat de saus de gewenste dikte heeft.

Panpizza (15 minuten)

Ingrediënten

  • 1/2 prei
  • 1 eetlepel ricotta
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 1 kant-en-klaar pizzadeeg
  • 50 g diepvrieserwten
  • 100 g geraspte mozzarella
  • enkele blaadjes basilicum

Onmisbare ingrediënten op kot

  • sjalot of ui
  • knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

Snijd de prei, sjalot en een teentje knoflook in fijne sliertjes en bak ze kort aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.

Maak de spread met een eetlepel ricotta, een eetlepel roomkaas en een eetlepel parmezaan. Kruid met peper en zout.

Haal de groentjes uit de pan en bak het pizzadeeg in ongeveer 3 minuten op een middelmatig vuur goudbruin.

Draai de pizza en bak nog 2 minuten aan de andere kant.

Garneer de pizza met spread, groentjes, diepvrieserwten en geraspte mozzarella.

Dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 minuten smelten.

Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Loïc The Rookie Cook

Loïc Van Impe

Snel, makkelijk en niet duur

Loïc lijkt een doodgewone gast: net aan het werk, trapt weleens tegen een voetbal, speelt in een bandje... Maar achter het fornuis gaat hij helemaal los en wordt hij The Rookie Cook! Met zijn flitsende #kotfood-filmpjes (en zijn sympathieke zelf natuurlijk) zette Loïc het leven van tienduizenden studenten op z'n kop. Geen vettige kebab en diepvrieskost bij onze Rookie Cook, wel superlekkere pasta meatballs en een zelfgemaakte panpizza (70.000 keer bekeken!). In zijn eerste boek toont Loïc wie hij is en wat jij zeker snel eens moet uitproberen.

€ 22,50 | Meer info | Bestel hier