Drie gezonde Thermomix desserts om van te smullen

Drie gezonde Thermomix desserts om van te smullen

29/11/2020

Op zoek naar inspiratie voor een heerlijk dessert dat je kan maken met een Thermomix? Wij zetten er alvast drie op een rij.

 

Clafoutis van aardbei en rabarber

Ingrediënten 

voor een taart met een diameter van 20 cm

25 g boter | 100 g blauwe bessen | 200 g aardbeien, zonder kroontjes, gehalveerd | 100 g rabarber, geschild en in stukjes | 4 eieren | 4 eetlepels havermout | 100 g amandelmelk | 50 g mascarpone | merg van 1 vanillestokje | 25 g zùsto | snufje zout | 100 g notenmix (amandel-, cashew-, hazel- en pecannoten), gehakt

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Beboter een ovenschaal.
  • Doe de blauwe bessen, aardbeien en rabarber in de ovenschaal.
  • Doe de eieren, havermout, amandelmelk, mascarpone, vanillemerg, zùsto en zout in de mengbeker en meng 20 sec./-/snel 4.
  • Giet het mengsel over het fruit in de ovenschaal.
  • Strooi er de gehakte noten over en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Chocoladetaart met rode biet en ganache

Ingrediënten

voor een taart met een diameter van 20 cm

300 g gekookte rode biet, in stukjes | 2 eetlepels vloeibare kokosolie | 3 eieren | 200 g teffmeel | snufje zout | 100 g pure chocolade 70%, in stukjes | 2 eetlepels golden syrup | 2 theelepels bakpoeder | 2 eetlepels gehakte pistachenootjes

Ganache: 150 g pure chocolade | 25 g esdoornsiroop | 2 eetlepels kokosolie | 50 g amandelmelk

Garnituur: ½ gekookte rode biet, in blokjes | enkele blaadjes cresson

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Beboter een springvorm en bestuif met bloem.
  • Doe de rode biet, kokosolie, eieren, teffmeel en zout in de mengbeker en meng 1 min./-/snel 3. Zet apart.
  • Reinig de mengbeker grondig.
  • Doe de chocolade in de mengbeker en smelt deze 4 min./50 °C/snel 1.
  • Voeg de golden syrup, bakpoeder, rode bietenmengsel en pistachenootjes toe en meng 1 min./-/ snel 3.
  • Doe het beslag in de springvorm.
  • Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven. Leg na 30 minuten een vel bakpapier op de taart om te voorkomen dat die verbrandt.
  • Ontvorm de taart en laat afkoelen op een rooster.
Ganache
  •  Doe alle ingrediënten in de mengbeker en smelt 4 min./70 °C/snel 1.
  • Overgiet de afgekoelde taart met de ganache.
  • Werk de taart af met de garnituren

Frozen yoghurtbars

Ingrediënten

voor 12 stuks

190 g 5-granenvlokken | 350 g Griekse yoghurt | 20 g honing | 125 g braambessen (diepvries)

Bereiding

  • Doe de granenvlokken in de mengbeker en maal 10 sec./-/snel 10.
  • Verdeel de massa over de bodem van een siliconevorm met rechthoekige balkjes van 8 x 3 cm.
  • Doe de overige ingrediënten in de mengbeker en mix 10 sec./-/snel 10.
  • Verdeel het mengsel over de siliconen vorm en laat minutens 3 uur opstijven in de diepvries

Thermomix gezond

Gezond koken met de Thermomix

Claudia Allemeersch, Jan Van Wassenhove

  • Meer dan 200 gezonde gerechten voor de all-in-onekeukenmachine
  • Met duidelijke aanwijzingen om je Thermomix op een optimale manier te gebruiken

Ideaal voor wie snel een gezonde maaltijd op tafel wil toveren
Met de Thermomix zet je moeiteloos en in een mum van tijd een volledig menu op tafel. In Thermomix Gezond bewijzen Claudia Allemeersch en Jan Van Wassenhove dat je met het praktische toestel ook gezonde gerechten kunt maken. Van lichte aperitiefhapjes en snacks tot overheerlijke guilt-free desserts.

> Ontdek meer over dit boek