De zomer in je glas

De zomer in je glas

06/07/2021

Ga met Een feest van smaak het hele jaar rond feestelijk aan de slag. Ingedeeld volgens de seizoenen, bevat dit boek inspirerende verhalen over de herkomst van verse, ambachtelijke producten, net als originele feest- en decoratie-ideeën over hoe je een prachtige gastronomische ervaring met familie en vrienden kunt beleven. Want smaak en sfeer beleef je samen!

LIMONCELLO-GIN MET GEGRILDE TIJM

Ingrediënten

Voor 1 cocktail

2 takjes tijm (15 seconden gegrild op de barbecue), 6 cl gin (Tanqueray Ten), 3 cl limoncello (Strega), 1,5 cl limoensap (vers), ijsblokjes, sodawater of tonic (optioneel), extra takjes tijm, een partje citroen

Soort glas

punchglas of tumbler

Bereiding

Doe de takjes tijm in een cocktailshaker en kwets deze wat met je muddler om zo de oliën en aroma’s vrij te doen komen. Voeg hier de gin, limoncello en het limoensap aan toe.

Vul de shaker met ijs en roer alles om tot de shaker goed koud aanvoelt. Deze cocktail is stirred, not shaken, anders verwatert het geheel veel te snel en zul je de invloed van de limoncello missen.

Strain of zeef dit alles nu in een highball of tumbler gevuld met vers ijs. Garneer je cocktail met takjes tijm en een partje citroen. Een eetbaar bloempje doet ook wonderen!

Een feest van smaak

Van Eccelpoel, Smaakmakers, Femke Vandevelde

Heerlijk feesten met verse, gezonde en artisanale producten

Dit boek brengt in verhaalvorm 12 feestelijke thema's met 50 versrecepten en dranktips.

Ingedeeld volgens de seizoenen, bevat dit boek inspirerende verhalen over de herkomst van verse, ambachtelijke producten, net als originele feest- en decoratie-ideeën over hoe je een prachtige gastronomische ervaring met familie en vrienden kunt beleven. Want smaak en sfeer beleef je samen!