De stad van de toekomst

De stad van de toekomst

07/10/2021

Hoe zullen toekomstige steden eruit zien? En hoe zullen ze voorzien in de behoeftes van toekomstige generaties, terwijl ze tegelijkertijd de schade aan het kwetsbare ecosysteem van onze planeet proberen te beperken.

The Future City presenteert 42 visionaire voorstellen voor een alternatieve stedelijke toekomst door enkele van 's werelds meest baanbrekende architecten, ontwerpers en planners.

The Farmhouse is één van die visionaire voorstellen. Dit project verenigt de fundamenteel menselijke behoeftes aan voedsel en onderdak met een nieuwe vorm van stedelijke architectuur. 

Een grote bezorgdheid met betrekking tot de duurzaamheid van toekomstige steden is de beschikbaarheid van betaalbaar, gezond voedsel. Steden kunnen honger en ondervoeding aanpakken door gezond voedsel betaalbaar, beschikbaar en aantrekkelijk te maken voor alle burgers. Als antwoord op deze problematiek heeft Oostenrijks architectenbureau Precht, The Farmhouse-system ontwikkeld. In dit modulair bouwsysteem worden woningen gecre√ęerd die stadslandbouw mogelijk maken. Door deze gebouwen te gebruiken voor het verbouwen van gewassen, biedt je een ecologisch alternatief voor de huidige voedselvoorziening en garandeer je voedselzekerheid aan de inwoners.¬†

The Future City (EN)

Visionary Urban Architecture and Design
 
Alyn Griffiths
 
Een unieke kijk op de architectuur en stadsplanning van de toekomst

The Future City omvat 42¬†projecten, gegroepeerd in vijf hoofdcategorie√ęn: masterplanning en megasteden; vervoer en infrastructuur; nieuwe habitats; groene steden en stadslandbouw; en slimme steden. Denk maar aan Unicorn Island van ZHA, een masterplan voor het Chinese Chengdu dat de hemel op aarde moet worden voor start-ups en technologiebedrijven. Of aan de Urban Tree van MAD architects in Melbourne, een toren die de stedelingen weer met de natuur in contact wil brengen.