De perfecte voorbereiding voor jouw vakantie

De perfecte voorbereiding voor jouw vakantie

28/06/2022

Ontdek de 3 favoriete reisboeken van Karolien, professioneel roadtripster bij Goboony. Blader doorheen deze inspiratiebommetjes en aarzel niet met je vakantie te boeken. Life is short!

Doorheen het landschap slingeren met legendarische roadtrips of eerder in het wildeweg verkennen? Met zoveel inspiratie vanuit elke windstreek, vroegen wij aan Karolien Selleslags, professioneel roadtripster bij Goboony, welke boeken in handbereik liggen als ze haar reizen voorbereidt. 

Karolien leeft helemaal op als ze op roadtrip kan vertrekken en haar rugzak op haar schouders neemt. Als fervente reis aficionado werkte ze eerder bij een reisorganisatie gespecialiseerd in afgelegen bestemmingen en als kano-ranger in het hoge Noorden. Nu trekt ze erop uit voor Goboony, het snelst groeiende deelplatform voor campers en busjes in Europa. Dit zijn haar onmisbare boeken bij het uitstippelen van haar volgende roadtrip. 

 

 

Lannoo's Reisboek Europe Trekking

“Dit is zonder uitzondering mijn favoriete boek: ik vind het heerlijk om een land op verschillende manieren te ontdekken. Het liefst van al combineer ik een lange roadtrip met één of meerdere thru-hikes (lange afstandswandelingen). Mijn favoriete zaterdagochtend bezigheid is wegdromen bij de knappe foto’s, notities maken welke routes echt iets voor mij zijn … Jaarlijks pik ik één trektocht uit dit boek en bereid ik deze tot in de puntjes voor. Zo stapte ik de afgelopen jaren de Laugavegur in Ijsland, een gedeelte van de Kungsleden in Zweden en doorkruiste ik Gran Canaria. Dit boek staat garant voor jaren stapplezier!”

Trotter Reizen - Jouw paspoort om de wereld te verkennen

“In dit boek ontdek je letterlijk de wereld. Er zou een sticker op moeten kleven: Opgelet, geeft reisdrang! Je snakt naar de beleving ter plaatse, van de legendarische treinreizen en typerende vervoersmiddelen tot de natuurfenomenen en nationale parken die ze selecteren.The best of the best. En die 25 mythische roadtrips, dat is een afvinklijstje voor mij!”

Lannoo's Autoboek Denemarken, Zweden, Noorwegen en IJsland

“Scandinavië is mijn favoriete regio in Europa voor tal van redenen. Onvergetelijke roadtrips met dramatische landschappen, natuur dat niet van deze planeet lijkt, charmante dorpjes met 9 inwoners en natuurlijk … het allemansrecht! Hierdoor mag je legaal wildkamperen, wat Noorwegen en Zweden zo’n fantastische bestemming maakt met een camper of busje.”

Ongelofelijke drang gekregen om er ook op uit te trekken, misschien zelfs wel met een camper naar het hoge Noorden? Inspiratie vind je bij Lannoo en een camper bij Goboony. Daar ontdek je voor ieder wat wils: van comfortabele familie-mobilhomes en retro VW-busjes tot stoere overlanders met daktent.