De mooiste plekken op & langs het water

De mooiste plekken op & langs het water

04/09/2017

Wandel, fiets of rijd over jaagpaden, vergeten zeedijken en oevers. Breng een bezoek aan oude dokken, sluizen en watermolens. Vaar mee met historische schepen. Pik een feestje mee in een vissershaven. Of geniet van een drankje in een authentiek schipperscafé. en dat allemaal gewoon in Vlaanderen! De gids Genieten aan het water in Vlaanderen loodst je naar de mooiste plekken op het water in Vlaanderen, prachtig in ieder seizoen van het jaar.

Onze drie watertips

1. Vogels spotten bij de Assels

Vlaanderen heeft nog 16 fiets- en voetveren. Bij de kerk van Afsnee in Oost-Vlaanderen verbindt een veer de dorpskern over de Leie met de wijk de Assels. Deze wijk is een soort eiland, het ligt tussen twee armen van de Leie en de Ringvaart. Spot je graag vogels, dan kan je hier turen naar kievitten en grutto’s. Van de Assels kan je via een pontbrug naar het centrum van Drongen wandelen.

 

2. Wandelen of fietsen bij De Lamotsite

Aan de Haverwerf in Mechelen ligt de Lamotsite, ontwikkeld rond de in onbruik geraakte brouwerij met dezelfde naam. Het uitgebreide terras van Grand Café Lamot geeft er uit op een gezellig plein met zicht op de Dijle. Via een voetgangersbrug is de locatie verbonden met de Vismarkt. Wandelaars en fietsers kunnen de site bereiken via het Dijlepad dat langs de rivier loopt, dwars door de stad.

 

3. Wandelen in Natuurgebied De Palingbeek

In Zillebeke, een deelgemeente van Ieper, kan je over beide oevers van de restanten van het kanaal Ieper-Komen wandelen, in het natuurgebied De Palingbeek. Het kanaal zou de IJzer en de Leie verbinden, maar dat kwam er nooit van. De graafwerken startten in het begin van de 19de eeuw, tot de grondverzakkingen het eind aan het project markeerden. 

Genieten aan het water in Vlaanderen
Marcel Schoeters, Erik Van Hooydonk

Toeristische gids voor kust, havens en waterlopen

Het omvangrijke watererfgoed in Vlaanderen is van hoog niveau en wordt internationaal erkend. Steeds meer monumenten worden ontsloten voor het publiek. Deze gids loodst je naar de mooiste plekken en het waardevolste patrimonium aan en op het water in Vlaanderen. Handig ingedeeld per regio, met een zee van aantrekkelijke foto's en heldere kaarten. Met tientallen weetjes en tips voor een wandeling, fietstocht of rondvaart.

€ 24,99 | Kijk hier het boek in | Bestel het boek