De lekkerste cupcakes maak je zo!

De lekkerste cupcakes maak je zo!

11/10/2019

Niets zo heerlijk als de geur van zelfgebakken cupcakes! Wij geven je alvast een Bake Off-proof recept mee uit Ons Bakboek. Begin maar al te watertanden!

Italiaanse chocolade- amaretti cupcakes

Ingrediënten (24 cakejes): 125 g fondant smeltchocolade, 125 g boter, 125 g fijne suiker, 3 eieren, 60 g verkruimelde amarettikoekjes, 60 g zelfrijzende bloem, 6 g bakpoeder

Afwerking: 150 ml slagroom, 20 g poedersuiker, 1/2 zakje vanillesuiker

Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de zachte boter romig met de mixer. Voeg de suiker toe en klop deze luchtig onder de boter. Roer de eieren een voor een onder het deeg. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer goed.

Verkruimel de koekjes en meng ze samen met de bloem en het bakpoeder met een spatel onder het deeg. Meng goed.

Zet 24 papieren cakevormpjes van 6,5 cm diameter op een bakplaat en verdeel er het deeg over. Bak de cupcakes in een voorverwarmde over van 175 °C gedurende 20 minuten.

Laat afkoelen op een rooster. Klop de slagroom stevig op met poedersuiker en vanillesuiker. Breng over in een spuitzak met getande spuitmond. Spuit roosjes op de cakes en serveer.

Ons Bakboek

Meer dan 300 heerlijke recepten

KVLV

Niets zo heerlijk als zelfgebakken taart, koekjes, cake of biscuit. Trouw aan het opzet van de vorige edities wil deze derde en volledig herwerkte versie van Ons Bakboek - het kleinere zusje van het alombekende Ons Kookboek® - een basishandboek zijn voor de thuisbakker.

> Ontdek meer over het boek