De 5 makkelijkste kookboeken voor grote en kleine honger

De 5 makkelijkste kookboeken voor grote en kleine honger

06/01/2023

Weinig tijd om te koken, geen zin om iedere avond een takeaway te doen, én nood aan lekkere recepten zonder veel gedoe?

Dan ben je hier aan het juiste adres. We verzamelden 5 kookboeken boordevol inspiratie en recepten die in een handomdraai klaar zijn!

Heerlijk simpel - Foodbag

Met Heerlijk simpel van Foodbag ga je voor de klassieke recepten met een smaakvolle draai, zonder dat het ingewikkeld wordt. Foodbag brengt graag iedereen rond de tafel met een heerlijk bord eten.

Tip van chef Ellen: “Groenten schillen, daar doe ik niet aan mee. Het heeft alleen maar voordelen: je krijgt meer vitamines binnen, je geniet van meer smaak én het bespaart je een hoop tijd. Als je dan nog eens alles samen in de oven kunt zetten en ondertussen andere dingen kan doen, is dat natuurlijk mooi meegenomen!"

Happy moments - Sofie Dumont

Eenvoudig, lekker en om blij van te worden. Dat zijn de recepten uit Happy Moments van Sofie Dumont. Het boekt bulkt van de recepten die snel, heerlijk en verrassend gevarieerd zijn.

Tip van chef Sofie: “Kip met tomatensaus onder gesmolten kaas. That’s it! Soms paneer ik de kip, soms niet. Afhankelijk van wat de klok zegt. Maar het is echt zó snel klaar.”

Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven - Martena Duss en Laurence Roothooft

Een kookboek vol kleur, geuren en smaken, voor mensen die volop willen proeven van het leven, een kookboek dat prima past bij de chaos van het dagelijkse leven?

Dat is Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven! Creatieve duizendpoten Martena Duss en Laurence Roothooft bundelen een hoop smaakvolle recepten voor je wanneer je weinig tijd hebt om te koken of je inspiratie ontbreekt.

Tip van Martena en Laurence: "Met een rol kant-en-klaar deeg is een heerlijke quiche in een mum van tijd klaar. En als lunch de dag erop een voltreffer."

Gezellig kokerellen - Ellen Van Gool

Minder tijd in de keuken, meer tijd aan tafel! Dat is wat foodblogger Kokerellen  (Ellen Van Gool voor de vrienden) je voorschotelt in Gezellig kokerellen. Evenwichtig en lekker eten, of het nu een snelle hap is of een dampende ovenschotel, iedereen houdt er van. Maar hoe begin je eraan zonder stress of een 'ontplofte' keuken?

Tip van Kokerellen: “Een eenpansgerecht dat ervoor zorgt dat je afwasberg minimaal blijft én dat in een mum van tijd op tafel staat? Wat denk je van deze eenpanslasagne met champignons en courgette die bijna geen werk vraagt? Smullen!”

Libelle weekmenu's - Libelle

Elke dag in weinig tijd een gezonde gezinsmaaltijd op tafel toveren: een echte uitdaging. Libelle culiredactrice Natalie, mama van twee jonge kindjes, weet er alles van. Zij ontpopte zich tot een meester in het verzinnen van slimme recepten die snel klaar zijn, maar toch niet 'gewoontjes' in Libelle weekmenu’s.

Natalie's ultieme troefkaart om tijd te winnen: het opstellen van een weekmenu, met voor elke dag een hoofdgerecht, en een zoet dessertje erbovenop voor het weekend.

Tip van chef Natalie: “Groenten zijn hét toverwoord in elk gerecht. Je vindt ze in alle kleuren, maten en gewichten, en je kunt er volop mee experimenteren”.