Claudia Van Avermaet geeft tips om snackbuien te beperken

Claudia Van Avermaet geeft tips om snackbuien te beperken

19/11/2020

 

Hopla, plots krijg je een snack attack en wil je alle M&M’s, donuts, chocolade en chips opeten die je tegenkomt. Oké, je weet dat het not done is, het is ongezond, maar toch… Het is vettig en zoet is zo lekker!

We delen alvast de tips van Claudia Van Avermaet om zulke snackbuien, waar iedereen ongetwijfeld wel eens last van heeft, te beperken.

 

Tips om snackbuien te beperken

  • Voeg een paar noten toe aan je stuk fruit. De eiwitten en vetten in de noten remmen de snelheid van de glucose van je stuk fruit af. Daardoor zal je bloedsuikerspiegel niet zo sterk stijgen en krijg je dus ook minder snel opnieuw een dipje of een must-have suikermoment.
  • Eet meer vezels. Vezels vertragen de vertering van koolhydraten en dus ook de glucoseopname in je bloed.
  • Kies voor voedsel met een lage glycemische index (GI). Vervang pasta dus door groentepasta.
  • Eet kaneel. Kaneel kan de gevoeligheid voor insuline verhogen en vertraagt de afbraak van koolhydraten, waardoor er minder snel glucose in je bloedbaan terechtkomt.
  • Wordt je snack attack eerder door je emoties veroorzaakt? Probeer dan eerst die emoties te verwerken door erover te praten, te mediteren of aan yoga te doen.
  • Probeer per dag te focussen op 3 eetmomenten en dat is voldoende. De snacks hoeven niet. Uiteindelijk loop je anders de hele dag door te eten. Deze vastentijd zal je ook helpen om minder zin te krijgen in sugar attacks.

De overdreven hoeveelheid eten die we dikwijls in ons lichaam proppen is echt een ‘no’. Je lichaam is geprogrammeerd om af en toe een energietekort te hebben. Vasten zorgt ervoor dat je lichaam weer wordt uitgedaagd om je natuurlijke regelingssysteem
in balans te brengen.

Hoe pak je dit aan? Je laat je lichaam ‘vasten’ gedurende een langere periode waarin je dus niets of minder eet.

Waarom? Om je lichaam even te resetten. Het heeft niets te maken met jezelf uithongeren, het gaat over minder vaak eten.

Hoe? De stronger overnight fast: je gaat gedurende een periode van 14 tot 16 uur niet of minder eten, en dit één à twee keer per week.

 

Get Stronger

Een fit en strak lichaam in 30 dagen

Claudia Van Avermaet

Wil je zo snel mogelijk een gezond resultaat? Met dit trainingsprogramma bouw je samen met Claudia aan een sterker lichaam en een sterkere geest. Fit en gezond in 30 dagen vol praktische work-outs en handige weekmenu's, maar ook met aandacht voor je geest en lichaam.

30 dagen is niet lang, maar net voldoende om eindelijk die slechte gewoontes af te leren en een gezonde basis te leggen. Elke week word je ook beloond met ontspannende yoga of een flow work-out. 

> Ontdek meer over dit boek