Asperges met burrata, tomaten en quinoa

Asperges met burrata, tomaten en quinoa

02/04/2021

Vrolijk Pasen! 

Nog op zoek naar een verfrissend seizoensgebonden lunch of voorgerecht? Libelle bundelde hun lekkerste gerechten en het wordt heel moeilijk kiezen!  Wij zijn alvast fan van deze asperges met burrata, tomaten en quinoa. 

 

 

Asperges met burrata, tomaten en quinoa

4 personen | 40 minuten

Ingrediënten

20 witte asperges | 4 bolletjes burrata | 500 g kerstomaten, diverse kleuren | 4 teentjes knoflook | 1 takje tijm | 1 takje rozemarijn | 4 el gepofte quinoa | 4 el fijngehakte amandelen | 1 kl korianderzaadjes | 1 kl venkelzaadjes | 1 handvol basilicum of cress, om af te werken | olijfolie | fleur de sel | peper

 

Bereiding

  • Schil de asperges en blancheer ze 8 à 12 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Halveer de kerstomaten en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Pel de knoflook en snipper fijn. Spoel de tijm en de rozemarijn, laat uitlekken en hak fijn. Meng met 50 ml olijfolie, de koriander- en de venkelzaadjes. Sprenkel dit over de kerstomaatjes, kruid nog met peper en fleur de sel. Zet 15 à 18 minuten in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om. Doe de tomaatjes in een bokaaltje of kommetje, sprenkel er ruim olijfolie over.
  • Rooster de gehakte amandelen in een pan en voeg ten slotte de gepofte quinoa toe.
  • Wentel de asperges door wat olijfolie en gril ze in een hete grillpan. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de asperges en de burrata over een bord. Lepel er de gekonfijte tomaatjes met de olijfolie over. Werk af met de amandel-quinoacrumble en blaadjes cress of basilicum.

Het beste Libelle kookboek

100 succesrecepten voor elke dag

Libelle

Het kookteam van Libelle verzamelde 100 succesrecepten die alles hebben wat je van een Libelle recept mag verwachten: lekker en gezond, haalbaar en betaalbaar, voor elke dag en elke gelegenheid, eigentijdse gerechten die iedereen lust.

De naam van dit kookboek zegt het allemaal: Het beste Libelle kookboek. Zowat alles komt aan bod: hapjes en voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, lunch en diner, vlees, vis en veggie … Veel variatie en met oog voor verse producten uit elk seizoen.

> Ontdek meer over dit boek